Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad är bäst i Sverige

Halmstad Petank vinner årets elitserie. Därmed har klubben lyckats ta den åtråvärda dubbeln - seger i både Svenska Cupen och Allsvenskan - och kan kalla sig landets bästa.

Ett tag såg det ut som om elitseriens avslutning skulle bli både spännande och dramatisk. Hade Le Petit Knäred lyckats spela oavgjort mot Halmstad - vilket de var väldigt nära att göra - skulle fyra föreningar haft chansen att bli vinnare i den sista omgången: Le Petit, Lindome, Coccinelle och Halmstad.
Nu blev det inte så - och istället var det redan innan den sista omgången spelades klart att Halmstad Petank skulle vinna.

Något som klubbens coach, Lasse Finné, aldrig betvivlade.
- Nej, egentligen inte. Men vi har haft en tuff säsong.
Tomas Finné blev sjuk och fick i sista stund lämna återbud till att medverka under helgen. Rickard Westler hoppade in i hans ställe - och gjorde det med den äran.
- Vi har ju en bred trupp och tål några återbud, konstaterar Lasse Finné.

- Det såg lite skrynkligt ut mot Knäred, men med rutin och bra spel fick vi ihop det till slut.
Lasse Finné är imponerad av Le Petits spel.
- De är oroväckande bra för att träna så lite som de påstår att de gör.

Coccinelle PC blev trea och på andra plats slutade, något överraskande, Lindome BK, som inte förlorade något möte förutom det mot Halmstad.
Nästa års upplaga av elitserien kommer att bli utmanande, tror Lasse Finné.
- Det är ju jävligt jämnt och nu hade vi marginalerna med oss. Cocinelle imponerar med sina juniorer, Kärnan är inte dåliga och när Lindome nu släpper in sina juniorer växer de också. Det är kul att så många juniorer får chansen att vara med på den här nivån.
De lag som riskerade att ramla ur elitserien försvarade sina platser under helgens kval och laguppställningen kommer att vara oförändrad 2013. 

Publicerad: 2012-09-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se