Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Wiede och Wille bildar trippel när HPK blir ännu starkare

Juniorlandslagets William Silfverberg går till Halmstad Petank nästa säsong för att spela trippel med seniorlandslagets Thomas Wiede samt Johan Skagerlund. Patrik Andersson och Jimmy Löf tar hjälp av Kenneth Köhalmi. Därmed växer årets bästa klubb sig ännu starkare.

Halmstad Petanks radarpar – de båda landslagsspelarna Patrik Andersson och Thomas Wiede – nöjer sig med att spela dubbel tillsammans nästa säsong. I trippel, där de båda har spelat tillsammans med Jimmy Löf de senaste åren, bildar de nya konstellationer.
Istället för Wiede spelar Kenneth Köhalmi.
– Det är ett jävligt bra lag. Patrik och jag har spelat mycket ihop och haft framgångar tidigare, i La Boule d’Or, och Jimmy har jag spelat med för många, många, många år sedan, i Lindome.

Skottstark trippel
William ”Wille” Silfverberg, talangen från Lindome BK som fyller femton om några veckor och som gjort imponerande resultat i såväl junior- som seniorsammanhang, kommer att byta klubb för att börja spela med VM-spelaren Wiede och Johan Skagerlund.
– Jag ser fram emot att spela med Halmstad – den klubben verkar satsa lite mer på teambuilding. Mitt mål är att fortsätta att utvecklas och att skaffa mer rutin och då tror jag att det är bra att spela med nya spelare, säger Wille.
Hans nya trippel torde ha en rejäl skyttekapacitet – samtliga spelare har spelat på skyttepositionen i sina dubbelkonstellationer den här säsongen. Wille verkar inte oroad över att lagets läggförmåga skulle vara begränsad för den sakens skull.
– Jag tror att vi kan lägga in en hel del. Det senaste har jag lagt bra och jag vet att Wiede och Skagerlund kan lägga väldigt bra.

Mästartrippeln missade målet
Fjolårets svenska mästartrippel – Andersson, Löf och Wiede – har i år inte nått de framgångar som dess medlemmar hade hoppats. I SM blev det en tredjeplats och i såväl Lindomespelen som Varbergs Strandcup tog det stopp i kvartsfinalerna.
I Fyrlingen blev det också brons – men då fanns även Skagerlund med i laget. Och under Halmstad Petanks framfart i först den svenska och därefter den europeiska cupen har Skagerlund och Wiede spelat de flesta matcherna tillsammans. I de dubblarna har Skagerlund spelat läggare och han är, trots allt, den givne läggaren i den nya trippeln.
– För Jimmy och mig har det inte gått så bra att byta position, säger Thomas Wiede, som egentligen helst spelar skytt.
– Nu lär jag i och för sig bli mittspelare i grunduppställningen ändå – Wille vill nog helst skjuta och då ska han få det, fortsätter han.

Ingen satsar som Wille
Thomas Wiede tycker själv att det ska bli spännande att spela med den nya konstellationen.
– Det ska bli väldigt intressant. Wille är en av de spelare som har utvecklats mest i år. Han spelade ju SM-final i trippel och han har spelat med många stora spelare. Han visar inga nerver och verkar funka med alla. Johan och jag har ju spelat många dubblar tillsammans under cupspelet och trivs bra ihop.
– Wille lever ju boule. Han är överallt och spelar och vill verkligen bli bäst. Så man har garanterat en lagkompis som satsar. Det ska bli skitkul att spela med honom.
På frågan om det innebär ett särskilt ansvar att spela tillsammans med någon som är så ung som Wille Silfverberg svarar Thomas Wiede, som med sina 48 år är seniorlandslagets äldste spelare:
– Ja, det tycker jag väl att det gör – även om Wille för sin ålder har varit med länge. Men det är viktigt att peppa honom på rätt sätt och att se till att han får vara den han är – han ska inte behöva vara vuxen bara för att han spelar med oss.
Wille själv har inget emot att spela med de äldre herrarna (Johan Skagerlund är 33). När han får frågan om det inte blir tråkigt att spela med gamla gubbar skrattar han:
– Nej, nej, jag tycker att båda har rätt bra humor och jag hoppas att personkemin ska stämma.
Han är nöjd med sitt byte och tror på det nya laget.
– Jag tror att vi kommer att ha chans att göra bra placeringar under hela året.

Landslagsparet håller ihop
Den som eventuellt oroar sig för att det nu skulle finnas några spänningar mellan Patrik Andersson och Thomas Wiede inför deras spel i VM om några veckor kan känna sig helt lugn, garanterar Wiede.
– Vi har inga problem mellan oss.
Det faktum att de båda fortsätter att spela dubbel tillsammans under säsongen, med avsikt att bland annat återigen försvara sin SM-titel, kan väl också ses som ett bevis för den saken.
– Vi har mycket kul att se fram emot tillsammans också den närmaste tiden, konstaterar Wiede och syftar, utöver VM den 4-7 oktober, på helgens förberedande tävling i Toulouse och på nästa omgång av Europacupen, den 19-20 oktober.
Om Wille Silfverberg och Kenneth Köhalmi är med och spelar Europacup nästa år återstår att se. Men nog är det som Thomas Wiede säger:
– Vi blir ju inte svagare i Halmstad Petank direkt.

Publicerad: 2012-09-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se