Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bra start för damlandslaget i Frankrike

De båda svenska landslag som under helgen tävlar i Frankrike för att förbereda sig inför kommande mästerskap startar med segrar. Efter en förlust i matchen efter det hamnar herrarna i B-turneringen medan damerna sent - väldigt sent - på kvällen fortfarande är obsegrade.

Två svenska landslag - ett med damer och ett med herrar - befinner sig under helgen i Toulouse, Frankrike, för att förbereda sig inför de stundande mästerskapen.

Omkring 65 lag deltar i damernas trippeltävling. Ett av dem består av Anna Theander, Jenny Hamberg och Jessica Johansson. Svenskarna har vunnit sin pool genom två raka segrar. Första matchen efter poolen har nyss inletts.

Patrik Andersson, Ali Abdi Aden och Thomas Wiede deltar i en 240 lag stor tävling som spelas med direktutslagning. Efter en vinst i första förlorade de den andra, efter vad som verkar ha varit en hård kamp i motvind. 1-5 blev till 4-9 och slutligen 9-13, rapporterar förbundskapten Anders Larsson via sms.

Som vid alla internationella tävlingar i Frankrike finns flera inhemska elitspelare på plats. Förbundskapten Anders Larsson har hittills identifierat Stéphane Robineau, Sébastien Rousseau, Henri Lacroix och Simon Cortes.

Mer utförliga rapporter kommer när vi fått telefonkontakt med förbundskaptenen. Det verkar kunna bli en mycket sen kväll och det ärän så länge oklart om det blir efter dagens matcher eller under morgondagen.

Uppdatering: Damernas 16-del bryts för middagspaus vid ställningen 7-0 och fortsätter klockan 21.30. I morgon börjar tävlingen med kvartsfinaler. När de spelat färdigt den nu pågående matchen har de - om de vinner - med andra ord ytterligare två matcher kvar att spela innan dagen tar slut...

Uppdatering: Klockan 23:00 startar damernas åttondel. Herrarna spelar också fortfarande. Svenskarna i B-turneringen, liksom Rousseau. Ingen verkar ha gått hem ännu. Det är fullt på läktarna och spelas överallt. Det verkar vara ett rejält kraftprov för samtliga inblandade - morgondagens spel startar klockan 8:00. Förbundskaptenen låter ändå glad och under ett kort telefonsamtal med honom hinner Jenny Hamberg göra två back-kallar. Tjejerna bara ler och verkar harmoniska, säger han.
Och med det sätter vi punkt för ikväll. 

Publicerad: 2012-09-15

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se