Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Franska landslaget vann Masters

Det franska VM-laget - Lacroix, Le Boursicaud, Suchaud och Rocher - vinner årets Mastersturnering. I finalen ställdes de mot Sévilla, Quintais, Gasparini och Cortes. Matchen eftersänds i France 3 kl 15.20, idag söndag.

Mastersfinalen eftersänds i France 3 kl 15.20, idag söndag, och går att följa via nätet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Efter att i semifinalen ha slagit ut Darodes, Weibel, Philipson och Radnic med 13-7 ställdes lag Sévilla klockan halv nio på fredagskvällen mot lag Frankrike, VM-spelarna som i sin semifinal slagit ut Madagaskar - Mandimby, Ramaminirina, Razanadrakoto och Rakotondrainibe - med 13-5.

När finalen, som alltså går att se i efterhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kl 15.20 idag, hade pågått i en timme hade Frankrike tagit ledningen med 12-0. Men matchen skulle komma att pågå i ytterligare 48 minuter. Lag Sévilla lyckades ta åtta poäng innan Frankrike, som då hade bytt ut Le Boursicaud mot Suchaud, knep sin sista och titeln Masters de Pétanque.

 

Det är femte gången, på de tretton år tävlingen har spelats, Suchaud vinner.
Värt att notera är också att mästaren Lacroix dagen efter, precis som de svenska landslagen, tävlade i Toulouse där han bildade lag med sin finalmotståndare Cortes.

Publicerad: 2012-09-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se