Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM-lag utses först efter lottningen

Den amerikanska kontinentens VM-lag är ännu inte synliga i VM-lottningen. Det beror på att de inte utsetts ännu.

Den amerikanska kontinentens VM-länder finns inte med i den VM-lottning som i veckan genomfördes och publicerades av det internationella bouleförbundet, FIPJP, och årets VM-organisation. De tre länder som ska delta ifrån det panamerikanska förbundet finns istället angivna som "Amerika 1", "Amerika 2" och "Amerika 3".
Förklaringen till det är lika enkel som tveksam: Det panamerikanska kvalet har ännu inte spelats.

Amerika kvalar i Frankrike om en dryg vecka
– Det amerikanska förbundets medlemsländer har valt att arrangera sitt kontinentala mästerskap i Frankrike, precis före världsmästerskapet, förklarar Claude Azéma, ordförande i FIPJP och den som genomförde VM-lottningen.
– Detta eftersom det är billigare för dem att flyga till Frankrike allihop tillsammans istället för att flyga till ett annat amerikanskt land.
– Vi kommer att ge förlorarna i det panamerikanska kvalet platser i Nationernas Cup (VM:s B-turnering), fortsätter Azéma.

Bättre att komma tvåa än att vinna
Som tidigare skrivits här på Svensk Boule Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en förstaplats i det panamerikanska kvalet förmodligen mindre eftersträvansvärd än en andraplacering. ”Amerika 1” ska enligt lottningen möta Vietnam, som troligtvis kommer att bjuda tufft motstånd, medan ”Amerika 2” får möta Slovenien och ”Amerika 3” Andorra.

Bortsett från att man skulle kunna föreställa sig att det finns länder även från andra kontinenter, som inte lyckades kvalificera sig till VM men, som också gärna skulle åka dit för att delta i Nationernas Cup kan man tycka att det är lite udda att somliga nationer redan inför kvalet känner till förutsättningarna när det gäller VM-motståndet vid olika placeringar i detsamma.

Fler och fler besynnerligheter
Sedan det plötsligt visade det sig att Claude Azéma och världsmästerskapens organisationskommitté beslutat att tidigarelägga lottningen av de första matcherna i årets världsmästerskap och, istället för att som brukligt genomföra den i omedelbar anslutning till själva mästerskapet - med alla nationers delegater på plats - genomföra den i tisdags inför några medlemmar av journalistkåren, har en hel del underliga ting Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. framkommit när det gäller somliga länders VM-deltagande.
Vi har också kunnat konstatera att det internationella förbundet, FIPJP, underlåter att lämna information om hur det resonerar kring till exempel ersättningslag liksom att det är omöjligt, för den som inte själv sitter i FIPJP:s styrelse, att följa förbundets arbete och kontrollera att det går rätt till.

Publicerad: 2012-09-21

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se