Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Canada vann VM-kvalet

Canada segrade när det amerikanska världsdelsförbundet genomförde sitt VM-kval i Frankrike under helgen. Kvalificerade sig gjorde också USA och Bermuda.

Det blev alltså Canada som tog förstaplatsen i det amerikanska kvalet och därmed får det tvivelaktiga nöjet att möta Vietnam i öppningsmatchen. USA slutade tvåa och spelar sin första VM-match mot Slovenien medan bronsmedaljörerna från Bermuda möter Andorra.

Sydamerika blir med andra ord helt utan VM-deltagare, då varken Argentina eller Mexico kvalificerade sig. De kan å andra sidan trösta sig med att de tack vare sina platser i Nationernas Cup ändå får viss VM-erfarenhet.

Förra kongressen godkände det amerikanska kvalet
Som vi tidigare berättat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. spelades det amerikanska kvalet på plats i Frankrike under helgen före VM och de amerikanska länder som inte kvalificerar sig får ändå vara med i Nationernas Cup.
Det här beslutet fattades vid FIPJP:s kongress i Turkiet i fjol, enligt den danska styrelseledamoten Lotte Büchert.
Ordförande Ingela Eriksson, som representerade Svenska Bouleförbundet vid den kongressen, kan inte erinra sig något sådant beslut – men utesluter inte alls att det fattats och säger att det mycket väl kan bero på hennes bristande kunskaper i det franska språket.

FIPJP:s protokoll saknas
Det är svårt att kontrollera, eftersom något protokoll från den här kongressen inte går att finna.
– Jag har letat efter protokoll från förra årets VM där beslutet togs, men jag har inte tagit del av något sådant protokoll. Här kommer min avsaknad av att kunna flytande franska fram – hade jag kunnat det hade jag kanske varit medveten om att det beslutet togs. Kongressen hölls på franska, förutom vissa föredragningar som var på engelska. Och visst hänger jag med på franskan men absolut inte lika bra som om den hade varit på engelska. Jag fattar inte varför inte protokoll från kongresser kan finnas på FIPJP:s hemsida eller, för den delen, översättas till engelska.
Frågar man FIPJP:s ordförande, Claude Azéma, varför protokoll från deras kongresser och styrelsemöten inte finns att läsa på hemsidan får man svaret:
– Det borde de göra. Vi kanske måste fatta beslut om det vid styrelsemötet i Marseille.

Publicerad: 2012-10-01

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se