Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

”Mer känsla än räkenskaper” när Azéma utser VM-lagen

Han går på känsla. När FIPJP:s ordförande Claude Azéma ombeds förklara hur kriterierna för deras väntelista till VM ser ut säger han att det förmodligen är en fråga om känsla snarare än räkenskaper. Dessutom undrar han om det verkligen är intressant vilka som deltar i VM och varför.

Claude Azéma, ordförande för det internationella bouleförbundet, FIPJP, har tidigare avslöjat att den väntelista som upprättats för de fall VM-lag ifrån en annan kontinent än den europeiska skulle lämna återbud till VM – och inga lag ifrån den egna kontinenten kan bli ersättare – bestod av, i tur och ordning: Polen, Turkiet och Luxemburg. Han har också berättat att denna väntelista upprättats i enlighet med ”våra egna kriterier”.

Vilka är då dessa kriterier?
– Vi diskuterade den här frågan vid det förra styrelsemötet då vi till La Marseillaise skulle lämna ett förslag på ett land som mottagare av ”Le Salvador”. Vi vill tacka och hjälpa förbund – och det är ganska nytt inom FIPJP – som arbetar hårt för att utveckla boulesporten och för att organisera den på bästa sätt i sitt land. Det är förmodligen mer känsla än räkenskaper, men det är det bästa sättet.
När du säger att ”vi valde Polen” syftar du alltså på hela styrelsen?
– Vi har styrelsen och vi har det vi kallar Le Bureau, när snabba beslut blir nödvändiga. Det är alltid sekreteraren, kassören, vice-ordföranden och/eller de(n) styrelsemedlem(mar) som har ansvar för den aktuella frågan.
Var det samma personer som fattade beslutet att ge Australien en plats i VM?
– Ja och nej, förslaget kom från Nong (Supphonart Lamlert, vice ordförande) som är den inom styrelsen som har ansvar för Asien och Oceanien.
När fattades de här besluten?
– I det ögonblick då vi fick kännedom om återbuden.
Varför meddelades inte medlemsförbunden om det här förrän efter lottningen, då vi börjat ställa frågor?
– Var det verkligen intressant för de andra förbunden? Tidigare år har ingen frågat om de länder som registrerats för världsmästerkapet. Men Céline (Thedevuide-Peronnet, sekreterare) har noterat det här och kommer att rätta till det.

Eftersom intervjun genomförts per e-post har ännu inga svar kommit på följdfrågorna. Med tanke på att Azéma lämnade svaren ovan strax efter det att Luxemburg fått beskedet att de får vara med i VM (vilket han inte nämner i intervjun) har följdfrågorna blivit några fler.
Om och när svaren kommer uppdateras den här sidan.

Publicerad: 2012-10-01

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se