Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Paul och Cajsa vann Prins Bertils Juniorcup

Cajsa Qvarnström och Paul Johansson från Svealands Bouleförbund blev årets segrare i Prins Bertils Juniorcup. Det blev en lyckad helg och alla de unga spelarna var nöjda, om än trötta, när de anlände hem på söndagskvällen. Nu har de ytterligare två chanser att träffa varandra och tävla innan året är slut.

– Det känns jädrigt bra, säger Cajsa Qvarnström efter segern i Prins Bertils Juniorcup.

Ändå känns det inte som om just den, segern, är det allra viktigaste.
– Det har varit jättekul hela helgen. Att spela boule, äta middag på Boulebar, att köra Laserdome. Att träffa alla de andra.
De svenska juniorerna trivs ihop. Det intygar Bengt Oskarsson, ungdomsledare från Alingsås och Ödenäs IF.
– De har jätteroligt när ihop när de kommer tillsammans. De umgås över klubbgränserna och är väldigt fina mot varandra, säger han.
 

Sista matchen blev den bästa
Finalen mellan Cajsa Qvarnström och Paul Johansson från Svealand och Sydsvenska Bouleförbundets göteborgare Daniel Eriksson och Sebastian Hjortander blev helgens bästa match, tycker Bengt Oskarsson.
– Annars var det ganska få toppar.
Men Bengt Oskarsson vill också lyfta fram det Göteborgslag där Emelie Csapó, som med sina tio år var tävlingens yngsta deltagare, spelade tillsammans med William Silfverberg.
– William Silfverberg har gjort ett väldigt fint jobb under helgen. Emelie är en duktig spelare men hon är ju inte gammal, och William har verkligen uppmuntrat henne och orkat dra fram laget genom hela helgen.

Emelie och William slutade på en hedrande tredjeplats, sedan de slagit Tobias Svensson och Simon Åkesson i placeringsmatchen. Daniel Eriksson fick som han ville Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., då även han och Sebastian Hjortander, lyckades besegra de båda klubbkamraterna från Coccinelle och Sydsvenska.

Två chanser kvar
Men det blev alltså ingen av de sjuttonåriga sistaårsjuniorerna som knep förstaplatsen. Cajsa och Paul får nu sina namn inristade på vandringspokalen för första gången, men det är långt ifrån säkert att det blir den sista.
– Förhoppningsvis inte, säger Cajsa.
Precis som Paul har hon ytterligare två chanser på sig att få ytterligare inskriptioner.
De båda gick i år obesegrade genom hela tävlingen – det innebär tio vinster på raken. Att Cajsa tidigare i år fick tävla med damlandslaget i Frankrike kan vara en av framgångsfaktorerna.
– Det tror jag absolut, säger Cajsa själv.
Där lärde hon sig en hel del och, även där, hade hon det väldigt roligt.
Att ha kul kan kosta på. Bengt Oskarsson är den enda som är vaken när bussen mot Västergötland har passerat Strängnäs.
Cajsa låter också lite mör sedan hon kommit hem till Örebro.

Två juniortävlingar till i år
De trötta och tappra juniorerna kan trösta sig med att de har ytterligare två möjligheter att tävla, träffas och ha roligt tillsammans innan året är slut.
Den 17-18 november spelas Tullen Cup för första gången. Spelplatsen blir Skövde och upplägget påminner om det i Fyrlingen. Varje lag ska bestå av fyra spelare och en av dessa fyra måste vara antingen minior eller yngre junior. Det är också tillåtet att ha en U23-spelare med i varje lag. Varje möte består av två dubblar som följs av en singel och en trippel.
Arrangörerna – Ödenäs IF och Svenska Bouleförbundet – bjuder på kostnaderna för mat och boende och anmälan görs till Bengt Oskarsson.

Bara ett par veckor senare, den 1-2 december, är det dags för Juniorvinterspelen i Jönköping. Den tävlingen kommer att spelas enligt samma modell som förra året, där trippellagen lottas samman beroende på sina boulekunskaper. Hit anmäler man sig alltså som individ – lagkamrater får man på plats. Mer information om Juniorvinterspelen kommer när anmälan har öppnat.

Publicerad: 2012-10-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se