Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenskt VM-guld ger 60 gånger pengarna

Hos en fransk bookmaker/bettingsajt kan man satsa pengar på VM i boule. Deras tankar om det svenska laget är inte de högsta. 60 gånger pengarna får den som satsat rätt om Sverige vinner. För lite, tycker svenske förbundskaptenen.

En fransk VM-seger ger 1,6 gånger pengarna. De näst lägsta oddsen har Belgien och Madagaskar, följda av Spanien, Thailand, Italien, Monaco och Laos. Såväl Danmark som Estland bedöms som troligare segrare än Sverige, som inte finns med på listan utan ingår i gruppen ”övriga”. Troligtvis har resultaten från förra VM haft större betydelse än EM-resultaten när oddsen skulle fördelas.

Att Belgien stiger i förhandstipslistorna kan också hänga samman med att de nu, till skillnad från i EM, har de gamla Sverigebekanta spelarna Weibel, Van Campenhout och Hemon tillbaka i laget, med André Lozano som fjärde man.
Monaco har bytt ut halva sitt EM-lag – av de monegasker som besökte Göteborg återstår Nicolas Rivière och Philippe Pérez och ny representant i precisionsskyttet blir Benjamin Debos. Spanjorerna har bytt ut en spelare sedan EM, istället för Egea spelar Manuel Romero. Men även om Jimenez är med också i VM blir det Lopez som den här gången tar hand om skyttet.
Av Portugals EM-lag återstår endast precisionsskytten som blev Dylan Rochers finalmotståndare, Hugo Dores.

Skyttefantasterna kan se fram emot spännande dueller med både regerande och före detta världsrekordinnehavare på plats – Francois N’Diaye skjuter för Senegal – liksom den regerande världsmästaren. Den franske förbundskaptenen har ju valt att låta världsmästaren Bruno Le Boursicaud skjuta och inte den unge Europamästaren Dylan Rocher.
Precisionskyttet kan man dock inte satsa pengar på. Åtminstone inte ännu.
Däremot på vilka lag som tar sig till final och semifinal. En svensk semifinalplats ger bara tolv gånger pengarna.

Några av matcherna kan man också satsa på. En fransk seger över Israel ger 1,01 gånger pengarna. Likadant är oddsen fördelade i matchen mellan Belgien och Irland, där den som tror på unge Jack di Pizzo och hans lagkamrater får åtta gånger pengarna. I den tuffa öppningsmatchen mellan Thailand och Monaco tror oddsmakarna på asiatisk vinst. En sådan ger 1,6 gånger pengarna, medan seger för Monaco ger 2,0.

Den svenske förbundskaptenen tycker att man borde få mer än sextio gånger pengarna för en svensk seger.
– Ja, det låter dåligt för ”övriga lag”. Det är ju vad man brukar få för en tolfteplats i vanliga fall.
– Det var ju synd. Hade vi fått 250 gånger pengarna kunde vi mutat oss fram genom turneringen, skämtar Anders Larsson.
Den som vill riskera sina surt förvärvade slantar genom att spela på boule kan göra det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-10-01

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se