Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM kunde börjat bättre

Den första VM-dagen i Marseille bjöd inte på någon större glädje. Sverige tog sig inte vidare i precisionsskyttet, FIPJP:s kongress var en katastrof och nätuppkopplingen i Palais des Sports fungerade inte.

Ali Abdi Aden sköt 22 poäng i skyttet, vilket inte räckte för att ta Sverige vidare till återkvalet. Två träffar på lillen hade han behövt för att lyckas med det. Nu blev det inte någon och Sverige slutade på 31:a plats.
Förmodligen var Ali mer nervös när han väl stod inne på arenan än vad han verkade vara tidigare under dagen. Speakern var tvungen att ropa upp Sverige flera gånger innan Ali och Albin kom in på banan. Väl på plats var Alis skott hårda och flacka. Och snabba. Ali var först klar av alla de åtta skyttarna i hans kvalgrupp.

Fyra av dem tog sig vidare. Bäst i Alis grupp var, inte oväntat, Charles Weibel som med lite tillbakalutad stil sköt hem 47 poäng.
Allra bäst under dagen var den 18-årige italienaren Diego Rizzo med sina 56 poäng (fyra lilleträffar).
Tillsammans med Roland Botre från Benin (45 poäng) och Elfenbenskustens Adama Kouande (39) är de båda européerna direktkvalificerade till lördagens kvartsfinaler.

Frankrikes Bruno Le Boursicaud måste skjuta återkval och hade han inte satt lilleskottet från åtta meter hade han inte fått göra det heller. Tack vare den enda lilleträffen kom han upp i 33 poäng - 30 behövdes för att ta sig vidare. Ingen av skandinaverna lyckades med det. Danmarks Kasper Bak Laursen kom upp i 26 och Finlands Seppo Lindman stannade på 21.

De 16 skyttar som under fredagen, med start klockan 18, skjuter på nytt för att göra upp om de sista fyra platserna är, i tur och ordning, skyttarna från: Holland (Edward Vinke sköt också 39 poäng, men Kouande hade fler fempoängare), Malaysia, Laos, Portugal, Senegal, Polen, Kambodja, England, Tunisien, Tahiti, Madagaskar, Frankrike, Andorra, Thailand, Vanuatu och Schweiz.

Eftersom den trådlösa internetuppkopplingen inne i arenan inte fungerade kunde inga rapporter lämnas direkt. Arrangörerna har lovat att det ska gå imorgon. Eftersom de tre gånger under dagen också lovade att det strax skulle vara fixat känns det inte hundraprocentigt övertygande, men vi hoppas på det bästa.Kongressen var en, visserligen väntad, katastrof. Efter ett långt anförande av Avi Assouly, sportjournalist och regionråd, serverades vin och kanapéer av allehanda slag. Klockan kvart i nio sstartade sedan själva kongressen - med nya anföranden. Långa. Klockan 22.20 var alla inledningsanföranden slut och budgeten kunde diskuteras - om någon hade velat diskutera den. Nu blev det bara en presentation.

Den enda längre diskussion som utbröt där fler än två delegater deltog rörde sig om huruvida det ska vara tillåtet att spela i blåjeans.
Alla de styrelseledamöter som kunde väljas om valdes om. Ordförande Azéma var den av dem som fick minst antal röster - 44 av 52.
Klockan halv ett var kongressen över och transporten tillbaka till hotellen började.

Med tanke på att det är spelstart klockan 8.00 imorgon och åtminstone ett par timmars sömn behövs innan återfärden till arenan blir dagens rapport inte längre än så här.
Förhoppningsvis fungerar saker och ting bättre imorgon. Så att det faktiskt går att rapportera och så att det finns framgångar att rapportera om.

Publicerad: 2012-10-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se