Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Flera skrällar i sextondelarna

Frankrike och Madagaskar kan mötas i semifinal. Slutspelsträdet blir inte det väntade sedan Malaysia slagit Senegal, Canada slagit Spanien och Schweiz slagit Madagaskar. Både Senegal och Madagaskar lär därmed hamna på Frankrikes halva.

Schweiz slog Madagaskar och ska spela åttondel mot Tunisien. Det innebär att Madagaskar hamnar på Frankrikes slutspelshalva - om de inte förlorar mot Guinea.

Madagaskar var nära att lyckas med en sagolik vändning mot det schweiziska landslaget. Afrikanerna hamnade i underläge 3-12, men startade då en skytteuppvisning som hette duga. De sköt och stannade på i princip allt och hämtade sakta men säkert in underläget: 5-12, 7-12, 9-12 - men där tog det stopp, sedan Madagaskars läggare för andra gången pressats till skott med sista klotet och missat.

Det innebär att Schweiz möter Tunisien i åttondel och att Madagaskar nu spelar en avgörande skiljematch mot Guinea, där det för ögonblicket står 6-4.
Det lag som vinner möter Belgien i åttondelen och Canada/Monaco i kvarten - Spanien har försvunnit från Frankrikes slutspelshalva, sedan de besegrats av Canada. Därefter blir det Frankrike i semifinalen - om de regerande världsmästarna inte faller på vägen dit.

Senegal, som också har också klivit in på Frankrikes på planhalva - sedan de fått stryk av Malaysia, har möjligheten att stoppa dem i kvartsfinalen.

Så här ser slutspelsträdet ut, efter tre skrällar:
Frankrike - Slovenien
Marocko - Senegal
Canada - Monaco
Belgien - Madagaskar/Guinea

Schweiz - Tunisien
Thailand - Spanien/Kambodja (Spanien leder med 11-2)
Malaysia - Laos
Italien - Mali 

Publicerad: 2012-10-06

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se