Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM: Åttondelar

Frankrike vann snabbt sin åttondel mot Slovenien. Italien är också klara för kvart. Samtidigt måste några av förhandsfavoriterna försvinna - Thailand möter Spanien och Belgien möter Madagaskar i den match som, efter Frankrikes, drar till sig mest uppmärksamhet.

Malis VM-äventyr är nu över, sedan de förlorat mot Italien med 3-13 i åttondelsfinalen. Det var inte mycket att snacka om - Italienarna, nu med Laigueglia på mitten, var överlägsna. Och Mali ska väl ändå känna sig rätt nöjda med att ha tagit sig till åttondel efter att ha försovit sig till en WO-förlust i första matchen.


Slovenien hade inte mycket att sätta emot, visade det sig. Även om de hängde med till 5-7 visade fransoserna än en gång att de hugger om de får möjligheten. En fempoängare gav dem 12 poäng och tog luften ur slovenerna.

Schweizarna tog inte ett enda poäng medan Tunisien tog elva. De hann få med sig en trea innan Nordafrikanerna gjorde slut på plågan.

Malaysia ser ut att gå emot en säker seger och Italien i kvartsfinalen. Just nu 11-2.

I alla de andra matcherna är det jämnt. Senegal har gjort en fin återhämtning, från 0-8 till 9-9, mot Marocko. Vinnaren möter Frankrike.

Madagaskar leder över Belgien 6-4, Thailand-Spanien: 5-5, Canada-Monaco: 5-4.

Canada tar en fyra och går upp till 9-4. Efter århundradets längsta mätning visar det sig att Monaco verkligen har tagit en femma och det blir 9-9. 10-9. 10-10. 12-10. Canada slår Monaco: 13-10.

Malaysia vinner med 13-2 över Laos och möter Italien i kvartsfinal klockan 17.30.

Marocko-Senegal: 10-9. 12-9. 12-11 (Senegal försöker mäta in tre men lyckas inte). Marocko skjuter klot framför lillen så att den går död. Bara bra för Senegal som hade klotunderläge. 13-11.

Thailand-Spanien: 5-6. 7-6. 12-6. 13-6.

Madagaskar går upp till 8-4 mot Belgien. Nu har madagskerna emellertid lagt sig tomma när belgarna har fem klot kvar. Weibel - som fick stryk av Malaysias Wann i kvartsfinalen i skytte - missar första skottet. Sätter andra och stannar. Van Campenhouts lägg räcker nog inte... Lozano lägger in första. Och andra. 8-8.
Belgarna tar en tvåa till och leder med 10-8 när de lägger upp lillen på tio meter.
Madagaskar plockar tvåan den här gången.
Efter en fantastisk runda går Madagaskar upp i ledningen 12-10.

I rundan efter lägger Madagaskar plötsligt förstalägget en meter kort. Och Van Campenhout går in i det! Spelar fram det en halvmeter. Weibel är på väg in i ringen för att skjuta lillen. Den ligger på sidolinjen. Men Van Campenhout går in igen och lägger sitt andra klot 1½ dm framför lillen. När Madagaskar skjuter bort det går lillen död. Madagaskars skytt gjorde alltså jobbet åt Weibel.

I nästa runda missar madagaskerna för många lägg och när Lozano står med matchens två sista klot på hand och belgisk poäng på plats har han sex decimeter att lägga in på. Det gör han. Två gånger. Och Belgien är i kvart mot Canada.
Som blir försenad med en halvtimme, eftersom åttondelen tar slut 17.30.

Publicerad: 2012-10-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se