Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Belgien har chansen i semi

Belgien möter Frankrike i den första semifinalen. Efter gårdagens spel känns det som att belgarna är de som har bäst chans att stoppa fransmännen.

- Jag tror att vi har mycket goda förutsättningar att ta oss till final.
Det sa den belgiske lagkaptenen Michel Van Campenhout när jag talade med honom inför den femte och sista matchen i grundspelet.
Under gårdagen såg belgarna ut att vara det av de kvarvarande lagen som har den bästa chansen att stoppa fransmännen - som i och för sig såg tämligen ostoppbara ut.

Den anspänning som tidigare verkat finnas i det franska laget - säkerligen som en följd av pressen att försvara världsmästartiteln på hemmaplan - ersattes under gårdagens finalpass av en avslappnad självsäkerhet och glädje.

Men det är idag det verkligen gäller. Många är de blickar som under finaldagen riktas mot de franska landslagsspelarna, höga är förväntningarna. Hur tungt väger de på deras axlar?

Och lyckas belgarna spela med känslan av att de har allt att vinna, och ignorera det faktum att det är de som har den möjlighet hela boulevärlden drömmer om - att stoppa fransmännen från att ta deras tionde raka VM-guld?

Snart vet vi.

 

Publicerad: 2012-10-07

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se