Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Rocher fick belgarna att klappa ihop

Trots att belgarna öppnade bra och fick fransmännen i gungning lyckades de inte behålla sitt övertag. Dylan Rocher inledde med en hatt och stannade sedan på varje skott i den sju rundor långa semifinalen.

Dylan Rocher sköt åtta skott och stannade på sju av dem. Det blev till slut en för stor press för belgarna, som startade bra och tog ledningen.


Belgarna bytte ut Claudy Weibel mot Jean-Francois Hemon vid ställningen 5-7, varpå de gav fransmännen ett paket.
Bytet blev starkt ifrågasatt på presskonferensen efteråt, där belgarna - inklusive Weibel själv - försvarade det.

Belgarna inledde semifinalen starkt, samtidigt som fransmännen darrade lite grand.
I den första vändan sköt Rocher en hatt och en kalle, Suchaud bommade ett lägg och belgarna kunde ta en tvåa, sedan Lozano träffat båda sina skott och stannat på det ena.


I den andra vändan sköt Rocher kalle på Van Campenhouts båda ypperliga lägg, när Weibel skulle kontra gick lillen bak till dödlinjen och spelet fortsatte på tolv meter. Lacroix lyckades lägga ett klot dött fastän det var tre meter kort när det rullade över sidolinjen. Suchaud reparerade sedan genom att lägga in 1½ dm framför lillen. Weibel missade skottet. Lozano lade två klot över den bakre dödlinjen där lillen låg. Suchaud missade det sista skottet och fransmännen fick nöja sig med en etta.

I den tredje rundan tar belgarna en fyra - trots att Weibel missade båda sina skott. André Lozano sköt en kalle och lade säkert in den sista poängen, sedan Lacroix gjort två dåliga lägg och Suchaud och Rocher missat ett var.


Vid ställningen 5-2 tar fransmännen en femma trots att belgarna inte gör något större misstag än att Weibel missar ett skott.
Det är då de byter in Hemon istället för Weibel. Och han inleder med en dubbelbom på Lacrixs första lägg.

- Vi hade känslan av att vi verkligen låg under, även om det "bara" stod 5-7. Vi mötte det bästa laget och en fantastisk skytt, som just skjutit sju carreauer, och kände att vi var tvungna att göra någonting.


- Vi trodde på Jean-Francois. Och Lozano hade spelat jättefint på mittenpositionen. Det är lätt att efteråt säga att det var fel beslut och det är lite poker över det hela. Om han hade träffat sina båda första skott hade det hetat att det var storslagen coachning, säger Van Campenhhout.

Som, precis som Lozano, missade två skott på lillen för att rädda kvar belgarna i matchen. Därmed var den franska segern ett faktum.


Thailand eller Italien möter dem i finalen klockan 16 - och kommer säkerligen få lika svårt som belgarna att stoppa dem.

Publicerad: 2012-10-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se