Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Thailand lägger bort italienarna

Italien hade ledningen med 7-1 och förlorade med 7-13. De klarade inte av att stoppa det thailändska läggspelet.

Till en början var det italiens mittspelare som var den felande länken. Medan läggaren och lagkaptenen Fabio Dutto och den unge skyttenDiego Rizzi skötte sig bra hade Laigueglia stora problem. När han vid ställningen 7-5 hade missat fem skott i rad och följde upp med ett lägg som blev tre meter för långt fick coach Bozzano nog och bytte in Cocciolo.


Som startade med med två misslyckade lägg. Han fick kanske viss tröst i omgången efter, då han var den enda italienaren som lyckades. Å andra sidan medförde Duttos båda misslyckade lägg och Rizzis dubbelbom att thailändarna gick upp till 7-11.

Nästa vända såg bättre ut för italienarnas del men i klotunderläge 3-4 fick thailändarna in en kloss på lillen, som gick död efter Rizzis träff.
Och i omgången efter misslyckades Cocciolo igen. Rizzi satte båda sina skott, Dutto lyckades med ett lägg - och det räckte med att thailändarna träfffade det enda skottet mot den kulan och fortsatte att mata lägg för att ta hem segern.


Om thailändarna ska ha skuggan av en chans mot fransmännen kommer det inte att räcka med ett stiligt läggspel - då måste de få också skotten att stämma.
Finalen startar klockan 16.00.

Publicerad: 2012-10-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se