Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dubbla finalplatser för Kajutan

Samtidigt som herrlandslagen spelade världsmästerskap i Marseille spelade veteranerna Svenska Cupen på fyra olika orter här i landet. Kajutan, Fjädern och Varberg kan glädja sig åt att finnas representerade i såväl V55- som V65-klassen under finalhelgen.

I V55-klassen besegrade Fjädern BC från Vellinge oväntat årets segrare i veteranallsvenskan – Quatre Boules, Malmö. Att Boo SK skulle besegra Fagersjö var kanske också något av en skräll. Kajutan BC, Nynäshamn, kommer också till finalhelgen i Borås, där ytterligare ett stockholmskt gäng väntar – Boulesjevikerna är, som regerande mästare, direktkvalificerade dit.

Ifrån det norra kvalet kommer Bodens Petanque och ifrån kvalet i Växjö ansluter Varberg, som slog ut Skatås BK samt Roxen PC och BK Kärnan – som gick vidare som solklara segrare i sina grupper.

Även i V65-klassen kommer Fjädern, Varberg och Kajutan till finalspelet i Borås. Och i den här klassen lyckades Malmös Quatre Boules spela till sig en finalplats. Det gjorde också Linköpings Lejonkulan PC och Halmstads BK Knuff. Hemmaklubben Nordboulen tog sig vidare från grundpelet i Umeå. Luleå BK är regerande mästare och finns också i Borås under finalspelet. Det äger rum den 10-11 november.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Samtliga resultat, V55 Länk till annan webbplats..
Samtliga resultat, V65 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-10-15

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se