');
Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad sätter sig i svår sits

Halmstad Petank förlorar mot PSC Järvenpää och får därmed en riktigt svår väg till Europacupens final. Nu behöver de antingen vinna över Frankrikes lag eller hoppas på hjälp från det danska.

Halmstads öppna trippel - Patrik Andersson, Pontus Thuresson och Jimmy Löf - vann en jämn kamp mot sina finska motståndare med 13-12. Samtidigt förlorade mixtrippeln - Emma Bergström, Johan Skagerlund och Thomas Wiede - med 8-13 i en match där det framför allt var läggspelet som inte riktigt stämde för svenskarna. Wiede verkade vara i fin form.

Att Patrik Andersson och Jimmy Löf spelade strålande i sin dubbel räckte inte, när Rebecka Bergström och Tomas Finné först blev överkörda med 0-13 av Mari Lohman och Juha-Pekka Siro i mixdubbeln och när Arttu Poikolainen och Samuli Kankkunen sedan spelade nästan lika strålande i sitt möte med Skagerlund och Wiede, som tappade delar av det finare spel de visade upp i första matchen.

Som sagt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är finländarna verkligen inte några duvungar i Europacupsammanhang och förlusten som sådan inget Halmstad behöver skämmas ögonen ur sig för. 
Men den gör det betydligt svårare att ta sig till finalspelet.
I morgon måste svenskarna hoppas på att Danmark slår Finland, innan de själva slår Danmark. Om Frankrike samtidigt vinner båda sina matcher blir det den inbördes kvoten mellan de nordiska länderna som avgör, eftersom alla då har en vinst var. (I första hand matchkvoten, därefter klotskillnaden.)

Skulle Finland vinna över Danmark måste Sverige samtidigt slå det franska laget - och därefter det danska - och hoppas på att ha bättre kvot än Finlands (eller Frankrikes) om Frankrike slår dem i det sista mötet. Då slutar alla utom Danmark på två poäng.
I morgon får man alltså hålla tummarna för Danmark - fram till dess att Sverige och Danmark möts.

Följ upplösningen live på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-10-19

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se