Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mariestadsboulearna till elitserien

Helgen den 27-28 oktober avgjordes den sista kvalserien i årets seriespel, nämligen den om två platser till elitserien för veteraner.

Spelplatsen är Lejonkulans hall i Linköping där två lag från elitserien, Sandsbro AIK och Åstorps Björnboulare, har att tillsammans med fyra division 1-tvåor, Boo SK, Lejonkulan Petanque, Mariestadsboulearna och BS Smedkulan, göra upp om två platser i elitserien 2013.

Kvalet spelas som en enkelserie med tre möten på lördagen och två på söndagen. Efter första dagen har inget lag lyckats ta full pott men i toppen hittar vi Sandsbro strax före Mariestadsboulearna. Båda på fem poäng, men Sandsbro har 5 pinnar bättre klotdifferens. I botten Smedkulan på en poäng.

Dag två inleds med att Sandsbro tappar en 2-0 ledning över Boo till 2-2 samtidigt som Mariestad slår Smedkulan med 3-1. Åstorp spelar oavgjort mot Lejonkulan och har inför sista mötet en teoretisk chans att snuva Sandsbro på elitserieplatsen. Mariestadsboulearna är i och med segern klara för elitserien.

 

Att Sandsbro och Åstorp möts i sista matchen gör det hela till en delikat affär och det är kul för alla inblandade att kvalet lever in i det längsta. När Sandsbro raskt tappar en match med 0-13 tätnar det hela ytterligare. Men Sandsbro lyckas hålla igång i alla fall den ena laghalvan och grejar oavgjort mot elitseriekonkurrenterna Åstorp, vilket räcker till en andraplats och förlängt kontrakt med elitserien.

Vinner kvalet gör Mariestadsboulearna trots förlust i sista matchen mot hemmalaget Lejonkulan, som i och med den vinsten går om både Boo och Åstorp och kniper tredjeplatsen.

Publicerad: 2012-10-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se