Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Junior-EM: Österrike första motståndaren

Sveriges juniorer möter Österrike i den första matchen imorgon. De 25 juniorlagen spelar grundspelet med schweiziskt system.

I Junior-EM spelas grundspelet med schweiziskt system i fem omgångar. Matcherna kommer inte att vara tidsbegränsade, utan spelas till 13.

12 lag går vidare till åttondelspooler.

Sverige möter alltså Österrike i den första matchen, som startar klockan 16:30. Med tanke på att svenskarna slog det här österrikiska landslaget när de var i Tjeckien och tävlade inför EM känner sig den svenska förbundskaptenen, Henri von Eggers Patron, inte särskilt orolig inför det mötet.
Han kommer att starta med Jack Jansson Carlsson, Simon Åkesson och William Silfverberg. Jack, som inte var med i Tjeckien, får på det sättet möjlighet att direkt komma in i landslagsspelet och att göra sig av med åtminstone delar av den nervositet han som debutant rimligtvis kommer att drabbas av.
Då har han också en stabil spelare på bänken, den mest rutinerade junioren, Daniel Eriksson, om han skulle behöva göra ett snabbt byte.

Frågar man Henri hur han helst ser att det fortsatta grundspelet kommer att se ut svarar han:
– Fyra segrar till.
Det finns inget av de andra landslagen han hellre möter än något annat. Han ser däremot gärna ett tufft motstånd i den andra gruppspelsmatchen.
– Men helst inte i den första matchen på lördag morgon.

Publicerad: 2012-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se