Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nytt europarekord - till fel nation

Kvartsfinalen mellan juniorerna José Rivière, Monaco, och Frankrikes Guillaume Magier bjöd på fantastiskt skytte. Det slutade med ett nytt europarekord på 57 poäng. Som tyvärr tillskrevs fel person och nation.

Ynglingarna från Frankrike och Monaco visade båda upp helt bländande skytte. Som åskådare trodde man stundtals knappt att det var sant. Till slut blev man förvånad när domaren någon enstaka gång höjde skylten med 0 poäng.

Dessvärre var domaren inte helt pålitlig och ändå fick han avgöra matchen. Vid ett tillfälle sköt Rivière ut målkulan och backade själv tillbaka in i ringen efter att ha varit på ringkanten och vänt. Domaren gav honom tre poäng - trots att han definitivt skulle ha haft fem, eftersomdet egna klotet aldrig var utanför ringen.

När Rivière vid ett annat tillfälle sköt målkulan först - och först därefter landade mot den angränsande kulan - fick han noll poäng.
I en exakt likadan situation strax efter fick fransmannen den enpoängare han, mycket riktigt, var värd. Det är inte riktigt lika för alla.

När det var dags för lillarna låg monegasken fyra poäng före fransosen. Sedan de hade träffat de sju första lilleskotten - och fått ytterligare lika många femmor hade Magier övertaget med en poäng inför Rivières sista skott. Poäng där och Monaco hade varit i semifinal. Men Rivière missade och Magier vann med en poäng 57-56. Därmed slår Magier Dylan Rochers gamla europarekord på 54 poäng.

Synd bara att matchen borde ha slutat 56-59 till Rivière, som måste sägas vara den moraliske europamästaren.

Publicerad: 2012-11-02

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se