Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige tar EM-brons

Sveriges damlandslag - Anna Theander, Rebecka Bergström, Jenny Hamberg och Jessica Johansson - tar brons vid årets EM. Laget, inklusive förbundskapten Anders Larsson, gjorde en riktigt fin insats under turneringen.

Det svenska damlandslaget förlorar semifinalen mot Spanien. Tråkigt nog är det inte riktigt rättvist. De dåliga EM-banorna gynnade Spanien den här gången.

Spaniens skytt, Yolanda Matarranz, startade strålande. Sverige spelade inte dåligt men nådde inledningsvis inte rikitgt samma nivå. Efter ett lyckat byte fungerade dock den svenska taktiken - att sätta press på den spanska mittspelaren, Veronica Martinez, spanjorernas svaga länk. Så länge Sverige startade med att göra två bra klot hamnade pressen på henne.
Samtidigt tappade Matarranz lite av sitt fina skytte och böjade missa en del.

Tråkigt nog fick både Martinez och Matarranz efter en stund hjälp av den sandstrandsliknande banan. Medan deras skottmissar stannade poäng och deras korta skott föste ut de svenska i det lösa gruset fick den svenska skytten, Rebecka Bergström, ingen hjälp av banan. Hennes korta, men helt raka, skott - som också borde stannat i det lösa gruset - hoppade över motståndarkloten åtminstone fyra gånger.

Svenskarna kan därmed vara nöjda med insats också i semifinalen - och är väl värda sina bronsmedaljer.

Publicerad: 2012-11-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se