Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tapper tippar Svenska Cupen

Svenska Cupen för veteraner avgörs i helgen. Veteranlandslagets kapten tippar utgången och tror på en upprepning av fjolåret. Boulesjevikerna vinner, säger han.

Anders Tapper, ansvarig för veteranlandslaget, tror att de regerande cupmästarna kommer att stå i final i år igen. I V55-klassen tror han dessutom att segrarna blir desamma.

Stockholm-Helsingborg i finalen
Exakt desamma, faktiskt, eftersom Boulesjevikerna kommer med precis samma startuppställning som sist: Kjell Mattsson, Bengt-Åke Håkansson, Markel Sjöström, Per Karlsson, Sten Ek, Klas Hedengren, Anita Dahlerus och Hannele Kangas.
I finalen möter de, enligt Tappers tips, BK Kärnan ifrån Helsingborg.
– Det beror naturligtvis lite på vilka spelare de kommer med, men de hade gått väldigt bra i grundspelet i Växjö och jag förmodar att de kommer med ett starkt lag.

Skrällvarning för Kajutan och Fjädern
Fjolårets silvermedaljörer, Sandsbro AIK, är inte med alls i år. Det är däremot en av bronsmedaljörerna, Bodens Petanque. Anders Tapper tror att de får nya medaljer av samma valör i år och att den fjärde semifinalisten blir Roxen PC, Linköping.
Fast han ser både Fjädern BC och Kajutan BC som tänkbara skrällar.
– De är båda sådana föreningar som får ihop laget väldigt bra, tycker Anders Tapper.
Men det blir alltså Stockholmsklubben Boulesjevikerna som vinner, om Tapper får rätt.

Internationellt resebidrag på spel
De får i så fall (max) 15 000 kronor som är öronmärkta för deltagande i en internationell tävling. Den segrande föreningen får meddela hur de har tänkt använda pengarna och vilka kostnader som är förknippade med den tävling de har tänkt sig att spela och därefter betalas bidraget ut.
– Man kan till exempel åka till NM, även om man inte blir uttagen. Eller också åker man till Frankrike eller något annat land. Men man kan aldrig få mer än 15 000 kronor.

Samma finalister
Priset är detsamma i V65-klassen. Anders Tapper har tippat finalisterna också i den äldre veteranklassen – även om han tycker att det är V55 som är den mest intressanta.
– Jo, men visst är det så. Det är ändå den klassen som räknas i landslagssammanhang och spelmässigt är den betydligt bättre.
I V65-finalen kommer samma lag som förra året att spela, tror Tapper. Då slog Luleå BK Anders Tappers egen förening, Quatre Boules, i finalen.
– Luleå har jag inte sett så mycket det sista, men jag tror att de håller måttet i år igen. Däremot har jag sett på vårt lag och de har inte blivit sämre sedan sist – snarare tvärtom.
Om malmöiterna förbättrat sig tillräckligt för att ta revansch på norrbottningarna avstår Anders Tapper från att spekulera i.

Norra Sverige starkare i V65
Också i den här klassen kan Fjädern och Kajutan ta sig vidare som outsiders, enligt Tapper och även här tror han på ett Linköpingslag i semifinalen – Lejonkulan PC. Dessutom tror han på ännu ett lag från det norra distriktet – Nordboulen.
– De har ett nytt lag som är rätt bra. Där det är flera som just passerat 65-årsstrecket, misstänker jag, säger veterankaptenen.
Som själv kommer att följa finalspelet på distans.

Det kan man till exempel göra här:
Länk till resultat i V55-klassen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till resultat i V65-klassen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2012-11-09

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se