Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets spelare, junior och ledare

Årets spelare, junior och ledare är utsedda. Jessica Johansson, Daniel Eriksson (bilden) och Anders Lindberg är årets stipendiater.

Förbundsstyrelsen har beslutat att ge årets stipendier till prins Bertils minne åt Jessica Johansson, som årets spelare, Daniel Eriksson, som årets junior och Anders Lindberg, som årets ledare.

De tre stipendiaterna får vardera 10 000 kronor och kommer att vid årsmötet 2013 också att ta emot prisplaketter och blombuketter.

Så här lyder motiveringarna:

Årets junior är Daniel Eriksson, Coccinelle PC, med följande motivering:
Under året som gått har Daniel tagit ett kliv framåt genom att prestera väl i flera seniortävlingar med bedrifter som semifinal i Hedebo och vinst i Brno, Tjeckien.

Som junior har Daniel i flera år varit tongivande i Sverige och given i landslaget. Där har han fått ta rollen som lagledare och hela tiden anpassat sig efter lagets behov och spelat på alla positioner.

Han är också den spelare som under senaste året haft bäst statistik och det beskriver Daniel väl: En spelare som sällan presterar utöver det vanliga eller faller igenom, men som alltid presterar på högsta juniornivå i Sverige.

Som förbundskapten är det guld värt att ha en spelare med Daniels lugn, både på och utanför banan, i laget.

Daniel är också väldigt duktig på att hjälpa yngre juniorer och är på så sätt en förebild. Han har alla möjligheter att utvecklas ytterligare och att också i fortsättningen representera Sverige både som U23-spelare och senare senior.

Vi tackar för dessa år och hoppas att vi också framöver får se dig inom denna sport.

Lycka till med boulen!


Årets spelare är Jessica Johansson, Coccinelle PC, med följande motivering:
Jessica har presterat på hög nivå under många år. Hennes erfarenhet och den respekt motståndarna har för henne hade stor betydelse för Sveriges framgång i Gent, Belgien, där vi tog EM-brons.

Jessica spelade under hela turneringen på en väldigt hög nivå och de mindre bra kloten var lätträknade. Hon kom till kvartsfinal i skyttet och visar även där att hon är en toppspelare i Europa.

Under Svenska Mästerskapen i Skövde vann Jessica dessutom mixtrippeln och tog sig till final i singel och dubbel i den öppna klassen. 

Årets ledare är Anders Lindberg, Sörbyängen BK, med följande motivering:
Anders är en mycket omtyckt ungdomsledare. Med uthållighet, noggrannhet och en stor dos sunt förnuft lyckas han balansera ett avslappnat synsätt med ett väldigt seriöst ledarskap.

Anders insatser är grundade på genuint intresse, både i sin egen förening och i nationella initiativ stöttar han spelare på alla nivåer från elit till knatte.

Vi hoppas att han i många år framöver fortsätter att inspirera och utveckla våra ungdomar. Anders är ett naturligt och självklart val till Årets Ledare 2012. 

Publicerad: 2012-11-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se