Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tullen Cup på nytt i mars

Det blev en lyckad premiär för ungdomstävlingen Tullen Cup i Skövde förra helgen. Redan första helgen i mars spelas den igen.

Den 17-18 november spelades Tullen Cup för första gången. Tävlingen är uppkallad efter juniorlandslagets förre förbundskapten, Leif "Tullen" Rappner (trea från vänster i den främre raden på fotot ovan), och är den enda tävling som riktar sig till både U23:or och yngre spelare. Varje fyrmannalag måste innehålla en spelare under femton år (yngre junior/minior) och får innehålla max en U23-spelare (18-22 år).

Väntade finalister
Det blev de förväntade lagen som till slut möttes i söndagens final, konstaterar ungdomskommitténs Bengt Oskarsson, som ansvarade för tävlingen.
Lag Svensson - bestående av Tobias Svensson (CPC), Thor Andreas Hjelm (CPC), Simon Åkesson (CPC) och Ivar Liljegren (SÖR) - mötte lag Hjortander: Sebastian Hjortander (CPC), Ali Abdi Aden (SIT), Daniel Eriksson (CPC) och William Silfverberg (LID).
De sistnämnda fick efter avslutat spel höja den vandringspokal på vilken deras namn blir de första som ristas in.

Uppföljning redan 2-3 mars
Redan kommande helg är det dags för Juniorvinterspelen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Nästa år ska de båda juniortävlingarna inte komma lika tätt inpå varandra. Således spelas Tullen Cup igen redan den 2-3 mars.
- Tullen cup skulle egentligen ha spelats för första gången förra året och vi hade inte råd att missa den helt en gång till. Därför hamnade den på hösten i år. Men så blir det alltså inte i fortsättningen, förklarar Bengt Oskarsson.
Med Tullen Cup på våren får juniorerna en större tävling per årstid - SM på sommaren, Prins Bertils Juniorcup på hösten och slutligen Juniorvinterspelen.
Även nästa upplaga av Tullen Cup kommer att spelas i Skövde.

Nordiska gäster nästa gång
I mars kan de svenska ungdomarna komma att få sällskap från de nordiska grannländerna. Förbunden i Norge, Danmark och Finland kommer att få inbjudan att skicka sina unga spelare till Tullen Cup.
- Eftersom den kommer så pass snart igen, eftersom allting fungerade så bra i Skövde den här gången och eftersom både hall och boende var ledigt gör vi så. Annars är meningen att tävlingen ska flytta runt mellan distrikten framöver, säger Bengt Oskarsson.
Han är nöjd med premiären.
- Absolut. Även de lag som inte kom till final kämpade väl, alla hade väldigt roligt och en fin social samvaro under två dygn - och det är det allra viktigaste.

Publicerad: 2012-11-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se