Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad förlorar knappt mot Italien

Halmstads första möte i Europacupens finalomgång slutar med förlust. Trots siffrorna 1-4 var svenskarna inte långt ifrån seger. Svenske förbundskaptenen bedömer det italienska laget som finalfältets starkaste.

Det såg riktigt bra ut en stund i svenskarnas inledande möte. När Halmstads båda öppna dubblar hade ledningen mot Bocciofila Taggeses verkade det helt realistiskt att svenskarna skulle kunna inleda med en överraskande seger.
Dessvärre klarade de starka italienarna att vända på poängen och vinna båda matcherna.

Patrik Andersson, Tomas Finné och Jimmy Löf vann den öppna trippeln med hela 13-3 och det stod 1-1 inför dubblarna.
Också där vann italienarnas mixade uppställning - med den unge stjärnan Diego Rizzi. På bara fyra rundor fick Rebecka Bergström och Tomas Finné se sig besgrade med 0-13.

Hopp om seger med 3-2 blev till förlust med 1-4
Men samtidigt hade svenskarna ledningen i de båda återstående matcherna. Patrik Andersson och Jimmt Löf med 6-1, Johan Skagerlund och Thomas Wiede med 4-1.
Några rundor senare hade italienarna lyckats dämpa hoppet om en svensk seger genom att dra ner spelet till strax över sexmetersgränsen, där de inte missade många klot.
Till slut skrevs siffrorna i matcherna till 8-13 respektive 10-13. Att mötet därmed slutade 1-4 kan komma att visa sig ödesdigert. Det kommer att krävas segrar i samtliga kvarvarande möten - inklusive det mot Frankrikes lag - eller också vinst med stora siffror mot Tyskland och Belgien, och lite tur med utgången i övriga möten, för att Halmstad ska kunna ta sig till final.

Tror att italienerna blir årets mästare
Å andra sidan menar Sveriges förbundskapten, Anders Larsson, på plats vid banorna i Rastatt, att det italienska laget ser ut att vara det allra starkaste i finalfältet.
- Det franska laget känns väldigt ojämnt. Nu spelade visserligen van Campenhout inget under gårdagen, men italienarna ser väldigt stabila ut och damen i deras lag spelar väldigt bra, säger Larsson.
(Det är oklart om han syftar på Girodengo eller Idda.)
Skulle förhandsspekalutionerna bli besannade och Frankrike möta Italien i söndagens final tror Anders Larsson att det blir Italien som tar hem slutsegern.

Svenskarna inte dåliga
Svenskarna vek inte ner sig och det var inte dåligt spel från deras sida som låg bakom förlusten.
- Italienarna var för bra. Det är som vanligt så att motståndarna på den här nivån tar till vara på tillfällena. Den italienske läggaren hade i matchen mot Patrik och Jimmy vid två tillfällen ett klot kvar, där han sköt och stannade för tre eller fyra poäng ena gången och sköt bort för tre poäng den andra.
- I mixen var vi helt chanslösa. Rizzi är fantastiskt bra och så länge vi inte  lyckas tvinga honom att lägga får vi inga poäng. Lagiueglia kom in i någon andra andning och missade inte ett skott mot Jimmy och Patrik. Då gjorde inte läggaren det heller. Och läggaren i den sista dubbeln, Biancotto, hade högst stannprocent av allihop, berättar Halmstads coach Lasse Finné efter matchen.
- Vi är inte uppe i hundra procent av vår kapacitet, men i alla fall nittio. Och det räcker inte till mot en sådan här nation, konstaterar han.

I eftermiddagens möte väntar Tyskland. En svensk seger där är absolut nödvändig om Halmstad Petank ska ha en chans att vara kvar i slutstriden. Därefter väntar Frankrikes lag i kvällsmötet, med start klockan 20.30.
Följ spelet via livesändningarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Resultatrapporter kommer också på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2012-12-01

Senast uppdaterad: 2012-12-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se