Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Cajsa vann två gånger om i Juniorvinterspelen

Cajsa Qvarnström, Sörbyängen, var med i det vinnande laget både när trippeln och dubbeln avgjordes i årets upplaga av Juniorvinterspelen. Tävlingen fungerade bra och även om deltagarna var färre än i fjol var de mycket nöjda.

I trippeltävlingen vann juniorerna Cajsa Qvarnström och Saga Wahlberg, som visserligen hade en vuxen spelare som tredje man i sitt lag - men vederbörande var en av arrangörsklubbens nybörjare. Cajsa och Saga spelade final också på söndagen, när dubbeltävlingen avgjordes - men den här gången som varandras motståndare. Cajsa vann, tillsammans med klubbkamraten Paul Johansson, över Saga som spelade tillsammans med Lava Franck.

Arrangörerna provade ett nytt grepp i dubbeltävlingen, där man hade råd att förlora en match i slutspelet. Det gjorde Saga och Lava, som tack vare den andra chansen ändå lyckades ta sig till final. Cajsa och Paul kunde ändå dra fördel av att ha gått obesegrade till finalen, eftersom de som en följd av det fick starta med 5-0.
- Många tyckte att det var ett roligt system, säger juniorernas förbundskapten Henri von Eggers Patron.

Han är, precis som deltagarna, nöjd med tävlingshelgen.
- Det var bra stämning och allting fungerade riktigt bra. Synd bara med det låga deltagandet.
I årets Juniorvinterspel deltog 23 ungdomar, vilket bara är hälften av förra årets deltagarantal. Med tanke på hur nöjda de som faktiskt deltog var, och på ledarnas insatser och engagemang, får man hoppas att fler tar chansen nästa år och att det var en tillfällig svacka den här gången - kanske orsakad av att den mycket uppskattade premiären av Tullen Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den här gången hamnade så nära inpå. Tullen Cup spelades bara två veckor före Juniorvinterspelen i år men kommer nästa år att spelas redan i mars månad.

Videor och bilder från Juniorvinterspelen finns att se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-12-11

Senast uppdaterad: 2012-12-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se