Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Wille på världens framsida

Den femtonårige svensken William Silfverberg pryder förstasidan på världens största och främsta bouleforum, Boulistenaute.com.

Tack vare helgens seger i Grace Cup – och tack vare spelpartnern, världsmästaren Bruno Le Boursicaud – har den svenske juniorlandslagsspelaren uppmärksammats av det ledande franska boulemediet.  I en svit om tre bilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. berättar webbsajten för världens bouleintresserade om den unge svenskens meriter från de senaste åren.

Att huvudpersonen själv, William Silfverberg, är både stolt och glad är tämligen självklart. Det står också klart att samarbetet mellan honom och den franske världsmästaren fortsätter framöver. I mars ska de tillsammans spela den nationella dubbeltävlingen vid den internationella boulefestivalen i Cannes. I huvudtävlingen, den internationella trippeln, spelar Le Boursicaud tillsammans med sitt klubblag och William kommer att spela tillsammans med den holländske världsspelaren Kees Koogje och en tredje, ännu inte klar, spelare.

 Foto: Christian Kunz

Samarbetet mellan Le Boursicaud och Silfverberg sponsras av den svenskägda webb-tv-kanalen Petanque Exclusive, som står för tävlingsavgifter samt rese- och boendekostnader när de båda tävlar tillsammans.

Publicerad: 2012-12-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se