Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nästa SM går i Växjö

Det blir ännu en favorit i repris. SM 2014 kommer att spelas i Växjö, där mästerskapet arrangerades så sent som 2009. Och det mesta kommer att vara sig likt.

Vid en pressträff ikväll offentliggör Växjö Boulesällskap att de kommer att arrangera nästa års svenska mästerskap. Den som var med 2009 kommer att känna igen sig.

Även om arrangörsklubbens tanke från början var att förlägga mästerskapet till Arenastaden, där Växjö Lakers och Östers IF huserar tillsammans med innebandy-, friidrotts- och andra klubbar.
– Det visade sig att det inte fanns tillräckligt stora ytor där. Eller att det i alla fall hade blivit väldigt splittrat, berättar Carl-Axel Moberg, ordförande i Växjö Boulesällskap.

Nu blir spelplatsen istället densamma som sist det begav sig, med Katedralskolan som huvudarena och ytterligare ett spelområde på Fagrabäckskolan.

Carl-Axel Moberg var själv inte särskilt aktiv 2009 men intygar att det mesta kommer att se ut som då.
– Förutom att vi ska sköta mer själva. Då var ju förbundsstyrelsen arrangörer och vi var mera springpojkar, skrattar han.
Hans egna förhoppningar är att göra ett bra SM för alla boulespelarna och att samtidigt få ett ekonomiskt tillskott till föreningen. Samtidigt tror han att det är bra för kommunen, som precis som sist hjälper till med arrangemanget genom sitt eventbolag.

– Det känns väldigt tryggt att ge Växjö ett SM-arrangemang, säger förbundsstyrelsens Pontus Thuresson.
Nyckelpersonerna kommer till stor del att vara desamma som sist. Förra ordföranden Karin Carlsson ska vara projektledare.
– Vi vet vad vi får, på gott och ont. Det mesta kommer att se ut precis som sist och vi vet att det kommer att bli ett bra arrangemang. De har till och med fått ett preliminärt ja från samma krögare – som gjorde väldigt goda luncher, vill jag minnas.
Växjö var till en början inte den enda sökande, men de övriga har fallit ifrån längs vägen. Men att alla arrangörer vid det här laget skulle var uttömda, så att återbesöken blir ett måste i fortsättningen, tror inte Pontus.
– Det finns människor som brinner och är beredda att lägga ner jobb på ett SM. Men det verkar vara svårt att förankra det i klubbarna och få dem med sig. Det är ofta där det faller – det är tråkigt, faktiskt.
– Det gäller att få folk att se att det finns en nytta med att arrangera SM. Att arrangörer som de i Falun och Växjö återkommer är ett ganska tydligt tecken på att det finns en sådan.

Publicerad: 2013-02-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se