Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första U23-landslaget uttaget

Den nye förbundskaptenen, Niklas Marklund, har nu tagit ut sitt första landslag. De unga herrar som åker till Luxemburg för att spela U23-EM i april är: Ali Abdi Aden, Niklas Carlén, Daniel Eriksson och William Silfverberg.

Niklas Marklund säger att han har lyssnat mycket på vad den förre förbundskaptenen, Matte Lind, haft att säga.
– Matte hade en idé och hade gjort en plan kring det här innan han hoppade av. Han har lite bättre koll på spelarna och har snackat med dem.
Det har Niklas också gjort nu – när han lämnat dem beskedet att de ingår i truppen – och det kändes bra, tycker han. Samtidigt som han också inser att det i just det samtalet inte finns så mycket utrymme för övriga tankar.
– Man blir alltid glad och hamnar i något slags cocktailfas när man får beskedet. Men det kändes genuint – att alla var glada över att få spela med varandra.

Det har de gjort förut. Både i landslagssammanhang och i andra. Under förra året kamperade Daniel Eriksson och William Silfverberg ihop i juniorlandslaget och i SM-finalen i trippel fick den nye förbundskaptenen själv – med Ali Abdi Aden i sitt lag – möta Carlén och Silfverberg. Som då spelade tillsammans med Alexander Norin.
– Alex har tydligen varit väldigt tydlig med att han inte är sugen på att satsa det här året, säger Marklund, som annars hade funderingar på att ta med också honom i ett landslag.
Men som ändå är nöjd med det lag han nu kommer att åka med.
– Det känns bra. Alla kan se upp till varandra och är på en hyfsat neutral nivå hierarkiskt.
– Niklas var den som spelade allra bäst under SM-finalen och jag tycker att han känns som en pådrivare i laget och en bra lagkapten också. Han är en prestigelös kille och det är skönt i den här tupphierarkivärlden.
– Ali har tagit ett kliv framåt den sista tiden och landat lite. Och vill verkligen satsa också på U23-nivån. Daniel är stabil och cool – den mer introverta, alla de andra är mer extroverta typer. Och Wille är ju jättetalangfull. Han är också yngst, den som blir allra gladast när man lämnar beskedet och känns mest taggad.

Målsättningen är helt enkelt att ta sig vidare till finalspelet. Som spelas först ett halvår efter det första gruppspelet. För att ta sig dit måste Sverige den första helgen i april vara bland de två bästa lagen i gruppen, som – utöver Sverige – består av Luxemburg, Spanien, Turkiet, Norge och Finland.

Publicerad: 2013-02-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se