Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Marklund kör masters i Majorna

Förbundskapten Niklas Marklund kickar igång sin landslagsverksamhet med ett mini-masters. I samband med finalen i Svenska Cupen – och i samarbete med Pablo Patron – kommer sex lag att göra upp om en landslagsrepresentation.

Niklas Marklund har redan aviserat att han tänker satsa mer på redan färdiga lag och nu visar han att han menar allvar. På fredagskvällen som föregår Svenska Cupen kommer sex lag att inleda kampen om att få bli det svenska landslaget vid den nya tävlingen Nordic Petanque Fight.
De sex lagen är tre som Marklund själv valt ut, ett som damernas förbundskapten Albin Plantin tagit ut, ett som arrangören Pablo Patron valt ut samt ”folkets lag” – där spelarna utses genom en omröstning på Facebook.

Larsson med i fajten
På fredagen före Svenska Cupen möts de sex lagen i två trelagsgrupper. Segraren i varje grupp går till finalen som spelas i samband med banketten på lördagskvällen.
Marklund har valt att ställa upp med sitt U23-landslag – Ali Abdi Aden, Niklas Carlén och Daniel Eriksson (William Silfverberg är inte tillgänglig den aktuella helgen) – samt två av de lag han vet tänker satsa under den kommande säsongen. Dels Halmstad Petank-trippeln Patrik Andersson, Kenneth Köhalmi och Jimmy Löf, dels Robert Beijmo, Kristian Eklund och Jonas Jacobsen.
Intressant är att den förre förbundskaptenen Anders Larsson ingår i arrangörslaget tillsammans med Pablo Patron själv och hans farbror Jonny Patron.
– Jag har spelat med Jonny några gånger förut och tycker att han är rolig. Och Pablo är en energisk arrangör – vill han göra någonting extra så ska det uppmuntras. Jag ska ändå spela Svenska Cupen, Varberg och SM för att vinna. Då kan jag lika gärna spela för att vinna det här också. Det ska bli skitkul, kommenterar Anders Larsson

”Jerring-laget”
Albin Plantin ställer upp med följande damtrippel: Camilla Csapó, Jessica Johansson och Tove Orrbeck.
Vilket det sista laget blir är alltså upp till publiken att bestämma. Det blir ”Jerring-laget”, som Niklas Marklund uttrycker saken. Alla kan lämna sina röster – på vem som helst – i Facebookgruppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som skapats specifikt för ändamålet.
Det lag som vinner lördagens final blir Marklunds och Sveriges landslag i den nya stortävlingen Nordic Petanque Fight som arrangeras i Skövde den 25-26 maj. Masterstävlingen kommer att direktsändas på webben, med hjälp av de tre kameror som Pablo och hans klubb, IFK Goteboule, redan skaffat för att erbjuda en högkvalitativ produktion av Svenska Cupen.


Kul startskott
Svenska Cupen, där landets åtta bästa klubbar, gör upp om vilken som blir Sveriges representant i årets upplaga av Europacupen, startar på lördag morgon och avgörs på söndagen.
– Det här ska inte stjäla uppmärksamheten från Svenska Cupen, som fortfarande är helgens viktigaste tävling. Bara ses som ett komplement. Ett sätt att skapa lite bra och roliga matcher, som ett mini-landslagskval. Och att få folket engagerat, säger Niklas Markklund och fortsätter:
– Förhoppningsvis blir det en rolig och bra grej som uppskattas. I så fall kanske vi gör fler masterstävlingar nästa år.
Marklund har också meddelat att han strax efter Svenska Cupen kommer att ta ut det landslag som ska representera Sverige vid NM. Mycket står med andra ord på spel i Majhallen den 15-17 mars.

Publicerad: 2013-03-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se