Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Planen klar för damerna

Förbundskapten Albin Plantin satsar på säkra kort och skickar tre av fyra EM-bronsmedaljörer till NM. Samtidigt som han presenterar NM-lagen meddelar han att planen för säsongen är klar.

Albin Plantins första damlandslag som förbundskapten ser till tre fjärdedelar ut som det som tog brons vid fjolårets EM. Jenny Hamberg, Jessica Johansson och Anna Theander får sällskap av Emma Köhalmi till NM i Danmark.
Förbundskaptenen använder med andra ord inte det Nordiska Mästerskapet till att testa oprövade kort.
– Nej, jag tycker att det är bättre att köra det lag man tror på mest just nu och försöka bygga upp en vinnarkultur och en säkerhet inför uppdrag längre fram.

Jessica fortsätter i landslaget
Jessica Johansson har ju tidigare aviserat att hon inte kommer att delta i landslaget under 2013. Nu är beskedet alltså ett annat.
– Jag är fortfarande velig, men jag gillar verkligen Albins idéer som är lite annorlunda mot de senaste åren, säger hon.
Det hon, närmare bestämt, uppskattar är satsningarna på lagbygge.
– Han har tänkt att ta ut lag tidigt – det gillar jag också.
Än så länge har Jessica alltså inte helt bestämt sig för hur hennes förhållande till landslaget kommer att se ut i år.
Men att hon är med i NM betyder väl ändå att hon ingår i landslaget?
– Det gör det ju. Det som lockar där är laget. Men man kan väl säga att jag fortsätter. Men jag kommer att kolla noga på hur det krockar med skolan och om det krockar kommer jag nog att prioritera skolan.

Noon och Malin nya i U23-laget
Till Grenå och NM ska också ett U23-lag. Albin är klar med tre av spelarna, men kommer att invänta första omgången av U23-EM innan han utser den fjärde. De tre som säkert får åka är: Amanda Sandström, Sörbyängen, Noon Geffenblad, Boulesjevikerna och Malin Sares, Svärdsjö.
Varken Noon Geffenblad eller Malin Sares har tidigare spelat i landslaget.
– De är duktiga och spännande kort att testa. Jag tittade på Malin under SM i Skövde bland annat och jag tycker att hon skötte sig riktigt bra. Både hon och Noon har dessutom den fördelen att de kan vara aktuella för ytterligare ett U23-EM, om två år. 

Landslagsläger utan boulespel
När U23-kvalet är över kommer nästa aktivitet för damlandslaget – ett läger på Bosön, den 12-14 april. Tio spelare som Albin har bjudit in kommer att närvara (två tackade nej på grund av att de inte kunde de aktuella datumen). Enligt förbundskaptenen kommer spelarna knappt att få kasta ett enda bouleklot under lägret.
– Vi ska jobba med de gemensamma förutsättningarna, med att göra en grupp av tio individer, få klart för oss att vi alla ska någonstans tillsammans. Vi ska se till att det blir roligt och inte bara handlar om konkurrens.

VM-truppen klar i juni
De Nordiska Mästerskapen spelas i maj och senast den 1 juni tänker Albin ha sitt VM-lag klart. Då är det fortfarande drygt fyra månader kvar till VM. Planen är att VM-laget under den tiden ska åka på ett par större tävlingar utomlands och ladda upp inför årets största landslagsuppdrag.
– Tanken är att de ska hinna spela så mycket som möjligt ihop innan det är dags, säger Albin.
Sin ursprungliga idé om att ha en renodlad fjärdespelare med till VM håller han fortfarande fast vid. Så blir det emellertid inte under NM.
– Nej, där kommer jag nog att testa runt lite. 

Publicerad: 2013-03-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se