Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle till Europacupen

Coccinelle PC, Malmö, vinner årets upplaga av Svenska Cupen och blir Sveriges representanter i Europacupen. Det unga laget lyckades, något oväntat, under den rutinerade Jessica Johanssons ledning slå de regerande mästarna Halmstad Petank i finalen och ta sig hela vägen till Europa.

I förhandsspekulationerna hörde Coccinelle PC inte till storfavoriterna. En av anledningarna till det var att klubbens coach och lagledare, flerfaldige landslagsspelaren Joachim "Pimmen" Andersson inte fanns på plats vid Majvallen i Göteborg.
Nu visade det sig att Jessica Johansson axlade hans mantel med den äran och i samband med prisutdelningen skämtades det friskt om att Pimmen skulle få stanna hemma även när det blir dags för spel i Europacupen.

Har ni bytt lagledare och coach nu?
- Ja, självklart, säger både Jessica Johansson och Ingela Eriksson med en mun.
Jessica verkar själv överraskad över segern.
- Helt sjukt, säger hon.
Men hon ser naturligtvis fram emot att ta med sig sina lagkamrater - till stor del unga U23-spelare - ut i Europa.
- De ska få se Sveriges nya generation spelare och att Sverige snart är på gång igen. 

Publicerad: 2013-03-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se