Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

NM-laget från Coccinelle

Inte nog med att de unga spelarna var med och spelade hem cupguldet - och tog Coccinelle PC till Europa. Dessutom blir de förbundskapten Marklunds landslag i NM. Daniel Eriksson, Thor Andreas Hjelm, Tobias Svensson och Simon Åkesson åker till Danmark i maj.

I de Nordiska Mästerskapen samlas grannländerna med stora trupper. Två landslag i varje klass - herrar, damer och juniorer. Ett herrlag och ett damlag ska bestå av U23-spelare. Damernas förbundskapten Albin Plantin har redan meddelat vilka landslag han tänker ta med sig till Danmark i maj.

Efter helgens cupspel i Göteborg är herrarnas kapten Niklas Marklund klar över vilka U23-spelare som får åka. Samtliga kommer från det segrande laget, Coccinelle PC, Malmö. Simon Åkesson, Tobias Svensson, Thor Andreas Hjelm och Daniel Eriksson.

- Det finns verkligen många riktigt bra spelare i U23-klassen nu. Ett generationsskifte är på gång. Det är riktigt roligt, menar förbundskaptenen, som var ordentligt imponerad av ungdomarnas spel under helgen.
Seniorlaget är inte klart, men Marklund hoppas kunna återkomma med ett sådant under veckan. 
- Det är svårare... 


Niklas Marklund

Publicerad: 2013-03-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se