Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Herrarna till NM


Joachim Andersson, Kenneth Köhalmi och Ali Abdi Aden blir Niklas Marklunds herrlandslag under NM. Trion har länge funnits i förbundskaptenens tankar och han har nu beslutat sig för att åka till Danmark utan fjärdeman.

Nye förbundskaptenen Niklas Marklund berättar att de tre aktuella NM-spelarna fanns i hans tankar redan innan han bestämde sig för att hoppa på kaptensuppdraget.
– Jocke är ju Sveriges boulenörd nummer ett, säger Marklund och menar det som någonting positivt.
– Han och Kenneth har spelat mycket tillsammans och ska stå för stabiliteten medan Ali bara ska gå in och köra sin grej. Han har själv uttryckt en glädje över att få spela med Kenneth och Joachim.

Enklare dynamik
Frågan om spelarna har motsvarat hans förväntningar under det han hunnit se sedan han tillträdde som FK – till exempel under Svenska Cupen – besvarar förbundskaptenen så här:
– Ali har definitivt gjort det. Jocke är aldrig dålig och han är aldrig den som syns mest, som lagets stjärna heller. Men med Jocke vet man alltid vad man får. Kenneth sköt inte tillräckligt bra under cupens finalspel, men det gjorde ingen annan heller och han spelar i ett nytt lag och kan behöva lite tid för att hitta sin roll i det.
Att han väljer att åka utan fjärdespelare förklarar han med att det är lättare att bygga upp en lagdynamik då.
– Man slipper frågor om vem som ska spela och behöver inte ta hänsyn till dagsform. Dessutom måste alla ta ett hundraprocentigt ansvar när det inte finns någon som kan ersätta dem.

Rätt beteende stärker aktierna
Årets stora mål för herrlandslaget är EM i oktober. De spelare som nu får spela NM har ett visst försprång på en eventuell resa dit jämfört med andra aspiranter.
– Jag har varit tydlig med att min högsta prioritet inte är att vinna NM-guld. Det är att de ska visa upp ett bra beteende. Vi åker tillsammans med junior- och U23-lag som inte gör någonting annat än att se upp till de här killarna. De ska vara bra förebilder, visa bra ledaregenskaper och attityder. Om de gör det är det klart att de stärker sina aktier.
Samtidigt betonar Marklund, precis som hans kolleger Albin Plantin och Henri von Eggers Patron, att det är tidigt på säsongen och att mycket kan hända när folk på allvar kommer igång med sin träning.
– Det är roligt att det står 15-20 man och bankar på dörren och krigar för att komma in, menar Marklund.

Plan inför EM
Strax efter Varbergs Strandcup eller franska La Marseillaise räknar förbundskaptenen med att ha EM-laget klart. Planen är sedan att träffas på SM för att ägna sig åt lite teambuilding innan man åker på två utlandstävlingar under hösten, inför mästerskapet i Rom.

Publicerad: 2013-03-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se