Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

U23-damerna missade finalspelet

Under helgen befann sig damerna i det svenska U23-landslaget i Schweiz för att där försöka ta sig vidare till EM:s finalspel i oktober. Inför sista mötet såg det lovande ut - men det ville sig inte.

Det var gott om debutanter i laget, där den unga Cajsa Qvarnström fick stå för rutinen - tillsammans med juniorlandslagets förbundskapten, Henri von Eggers Patron, som också fanns med på resan.

Lovande debutdag
Sverige vann det första mötet, mot Turkiet, med 3-0 i matcher. Amanda Sandström, Emelie Karlsson och Cajsa Qvarnström vann trippeln, Emma Bernström och Emelie vann dubbeln och Cajsa singeln.
I mötet med storfavoriterna ställde Henri upp sina spelare på samma sätt. Den här gången resulterade det i en förlust med 0-3, men den var alltså inte oväntad.
I lördagens sista möte väntade värdnationen Schweiz. Sverige förlorade den inledande trippeln men lyckades vinna de båda återstående matcherna - och därmed hela mötet.

Blev fyra istället för tvåa
Bara en motståndare återstod på söndagen - Slovenien. Mötet skulle avgöra vilken av de båda nationerna som skulle ta sig till finalspelet i Tyskland i oktober. Tyvärr förlorade svenskarna alla tre matcherna och Slovenien slutade tvåa i gruppen, efter Frankrike.
- Alla såg mycket nervösa ut idag och jag hade inte verktyg att bryta det. Tyvärr, kommenterade Henri von Eggers Patron.
Den bästa trean från de tre grupperna går också till finalspelet - men inte heller det kan Sverige hoppas på. Trots att Sverige slagit Schweiz slutade värdnationen på tredje plats, eftersom laget hade fler vunna matcher (såväl Slovenien som Sverige och Schweiz slutade med sammanlagt två mötesvinster).

Klara finalister
Kampen om den sista finalplatsen kommer istället att stå emellan Danmark, Tjeckien och Schweiz.
Den grupp som kvalade i Spanien vanns av värdnationen, före England och i Ungern segrade Italien medan Belgien tog hand om andraplatsen. Ifrån Ungern har det också rapporterats visst missnöje med den över 30 mil långa transporten i "ett fordon från ett annat århundrade" liksom med det något överraskande beskedet att matcherna skulle spelas utomhus - väderprognosen visade tre grader.

Det blir alltså Frankrike, Spanien, Italien, Slovenien, England, Belgien samt någon av treorna - Danmark, Schweiz och Tjeckien - som gör upp om EM-guldet med den regerande mästaren Tyskland i oktober.

Två herrfinalister återstår
U23-herrarnas gruppspel spelades också under helgen - utom i den grupp där Sverige spelar. Svenskarna åker först nästa helg till Luxemburg för att där möta värdnationen, Spanien, Turkiet, Finland och Norge. De två bäst placerade lagen går till finalspel.
Ifrån de övriga grupperna kvalificerade sig Italien och Belgien samt Schweiz och Danmark. I finalspelet väntar värdnationen Tyskland samt den regerande mästaren Frankrike. 

Publicerad: 2013-03-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se