Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM i Tunisien inställt

Beslutet kommer inte som någon överraskning: FIPJP ställer in Dam-VM i Tunisien. Vart det kommer att flyttas är än så länge oklart.

Det är snarare regel än undantag att FIPJP flyttar Dam-VM från den arrangörsnation de från början utsett. Det borde därför inte förvåna någon att det internationella förbundet nu meddelar att VM i Tunisien är inställt.
Sättet det meddelas på är också en talande för FIPJP:s sätt att arbeta.

Ingela Eriksson, Svenska Bouleförbundets ordförande, skickade ett e-brev till FIPJP för att förhöra sig om hur organisatörerna garanterar VM-deltagarnas säkerhet i Tunisien.
Claude Azéma, FIPJP:s ordförande svarar: "Du har antagligen glömt att läsa det e-brev vi skickade för flera veckor sedan, där det står att vi kommit överens med det tunisiska förbundet om att ställa in VM i landet. I ett annat e-brev meddelade vi att vi nu har tre andra möjligheter."

Inget av dessa båda e-brev har nått det svenska förbundet. De verkar inte heller ha nått något annat europeiskt förbund - flera av dem rapporterar att de inte har sett något.
Inte heller FIPJP:s enda anställda verkar veta särskilt mycket om saken. Hon känner hur som helst bara till en av de tre möjligheterna - att arrangera damernas VM i Montauban, Frankrike. I anslutning till eller samtidigt som juniorernas får man förmoda. Det innebär att Dam-VM tidigareläggs med en dryg månad - Junior-VM är planerat att starta den 30 augusti, Dam-VM i Tunisien skulle spelats i oktober.

Historien talar för att en av de andra möjligheterna skulle vara Turkiet - dit har Dam-VM två (av de tre senaste) gånger tidigare flyttats i sista sekunden.
I vanlig ordning verkar ordförande Azéma än så länge hålla informationen för sig själv (mina e-brev svarar han inte på). Nästa vecka träffas FIPJP:s styrelse i Rom - förmodligen beslutas det då vad som händer med årets Dam-VM.

Publicerad: 2013-04-04

Senast uppdaterad: 2013-04-04

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se