Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Precisionsskytte på SM-veckan

SM i precisionsskytte kommer att spelas under SM-veckan i Halmstad. Öppen klass och damklass avgörs där och då, medan juniorer och veteraner skjuter under Bouleförbundets egen SM-vecka, i Falun.

SM-veckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete mellan RF och SVT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som samlar flera olika idrotters svenska mästerskap till en och samma plats under en och samma vecka. I år är det Halmstad och vecka 27 som gäller. Det innebär att de svenska mästarna i skytte, dam- och öppen klass, kommer att bli de första som utses 2013.

Redan den 1 juli, på SM-veckans första dag, är det dags. Det är måndagen efter Varbergs Strandcup och en del av skyttarna finns förmodligen redan i Halland.
Det här påverkar inte kvalificeringsförfarandet - det är fortfarande en skytt per distrikt och de fyra bästa skyttarna från i fjol som får delta i SM-finalerna.
Däremot kommer det att bli duellskytte redan från början. Från de sex duellerna går segrarna plus de två bästa förlorarna vidare till kvartsfinaler. 
Tävlingarna avgörs på Stora Torget.

Anledningen till att Svenska Bouleförbundet beslutat att på det här viset delta under SM är enkel:
- Det ger uppmärksamhet åt boulesporten. Vi är garanterade någon form av TV-tid, säger Pontus Thuresson, ordförande i tävlingskommittén.
Att juniorer och veteraner inte skjuter under SM-veckan har också med uppmärksamheten att göra - det har varit tydligt att det ändå skulle bli de båda seniorklasserna som får uppmärksamheten.
- Då är det bättre att de skjuter under vårt ordinarie SM. Det är trots allt vissa kostnader förknippade med att skicka spelare till Halmstad, säger Thuresson.

Skulle någon av de skyttar som kvalificerar sig ifrån distrikten tacka nej till sin plats ska distrikten, precis som tidigare, erbjuda tvåan platsen - och så vidare. Skulle det däremot komma ett återbud så sent som tre dagar före start har förbundsstyrelsen beslutat att ersättare kommer att handplockas av förbundskaptenen.

Publicerad: 2013-04-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se