Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Vinn resa till La Marseillaise i nationellt slutspel

Det nationella slutspelet återinförs vid årets SM. Det lag som vinner får en resa till Le Mondial La Marseillaise à Pétanque.

Det blir ingen Bouletour i år heller. Däremot återinförs det nationella slutspelet. Och det segrande laget belönas med en resa till den största bouletävlingen av dem alla - La Marseillaise.

Vid utvärderingen av Bouletouren har man kommit fram till att den är svår att få in i spelschemat. Den är populär bland spelarna, när de svarar på frågor om den - men i praktiken har det verkat förhålla sig lite annorlunda. Önskemål om att flytta finalspelet finns, men man kan inte lägga det så mycket tidigare eftersom alla deltävlingar måste ha spelats.
- Lägger man det senare dyker det upp andra problem. Risk finns att lagen då har spruckit till exempel, säger Pontus Thuresson, ordförande i tävlingskommittén.

Istället har man beslutat att "damma av det nationella slutspelet". Segrarna ifrån Lindomespelen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Nordic Petanque Fight Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Varbergs Strandcup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kvalificerar sig, tillsammans med en av semifinalisterna - vilken avgörs genom lottdragning - i dessa tävlingar, för spel i det nationella slutspelet.
Detta avgörs i sin tur på torsdagskvällen i SM-veckan, då både semifinaler och final spelas.
Och segraren vinner alltså deltagande i La Marseillaise.
- Vi hoppas att det ska bli populärt. Att spela Marseillaisen är i alla fall en upplevelse - det kan jag garantera, som själv varit och spelat den, säger Thuresson. 

Publicerad: 2013-04-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se