Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Utesäsongen startar med minskat Lindomespel

I helgen är det dags för den svenska utomhussäsongens första rejäla drabbning. Som vanligt är det i Lindome landets elitspelare inleder årets fajter. I år värmer en del av dem visserligen upp på Slottsskogsvallen.

Lindomespelen är traditionsenligt utomhussäsongens första nationella tävling. Då erbjuds landets elitspelare att mäta sina krafter mot varandra och få en första känsla av vilka som kommer att bli de tuffaste motståndarna under året.
I år får segrarna dessutom en plats i det nationella slutspelet som avgörs under SM-veckan i Falun. De som vinner där får en resa till La Marseillaise.

Inbjuden elit möts redan ikväll
Pablo Patron, som under inomhussäsongen arrangerat uppskattade Göteborgstävlingar i Majhallen, passar på att fånga några av de namnkunnigaste deltagarna för att redan under fredagskvällen bjuda på en kraftmätning.
– När läget finns för många bra spelare att mötas ska man ta det. Under helgens spel blir det inte så många spännande drabbningar eftersom man seedar, säger Pablo.
Två grupper med fyra lag i varje spelar på Slottsskogsvallen. Ett möte består av två matcher till sju poäng. De båda lag som vinner sina grupper möts därefter i final.
I deltagarlistan finns flera av Lindomespelens favoritlag: Sibirierna Anders Csapó, Anders Larsson och Albin Plantin är ett sådant, Ali Abdi Aden, Jerker Malmsten och Rickard Nilsson ett annat.
Jonas Jacobsen och Kristian Eklund spelar i Lindomespelen tillsammans med Joachim Andersson, i fredagens uppvärmning är han ersatt av Andreas Pettersson ifrån Hällesåker. I ett annat Sibirienlag har Mattias Anesten ersatts av Mikael Trechera, som spelar tillsammans med Robin Johansson och Jesper Skult. Pablo själv spelar tillsammans med Stockholmslegendarerna Peter Bengtsson och Björne Johansson och det norska landslaget finns på plats.

Fler som hotar imorgon
Ifrån Lindomespelens startfält saknas (utöver redan nämnda spelare) bland andra hemmaklubbens egna storheter: Stefan Giza, Henrik Hugosson, Stefan Holmström och Håkan Berg, Janne Johansson och Ulf Wallman. Damlandslagets Jenny Hamberg, Emma Köhalmi och Jessica Johansson (också den fjärde NM-spelaren, Anna Theander finns med i startfältet – tillsammans med Cajsa Qvarnström och Tove Orrbeck). Bröderna von Eggers Patron med Håkan Hallberg.
Det blir också tillfälle att se Halmstad Petanks nya trippelkonstellationer, där nyförvärvet Kenneth Köhalmi spelar med Patrik Andersson och Jimmy Löf medan Thomas Wiede och Johan Skagerlund tar hand om ett annat nyförvärv – William Silfverberg.

Energifattigt i ledningen
Även om här finns gott om storheter är startfältet decimerat i förhållande till tidigare år. Endast 39 trippellag och 62 dubbellag i öppen klass. I V60-klassen är det riktigt glest – 15 tripplar och 36 dubblar. Det återspeglar stämningen i Boulesverige i stort, menar tävlingsledaren Robert Boström.
– Det känns som om allting har somnat in. Det är inte mycket nytt som tillkommer.
Den förre förbundsordföranden riktar en del kritik mot den nuvarande förbundsstyrelsen.
– Vi har inga lag ifrån förbundskaptenerna och informationen om att det skulle bli ett nationellt slutspel i år kom ju väldigt sent. Det känns som om styrelsens idéer varken är förankrade eller analyserade.
Samtidigt saknar Boström inte självkritik.
– Vi har inte varit särskilt aktiva själva. Jag kan tänka mig att de spelare som reser långt hellre satsar på tävlingen i Skövde – Mattias Thorell och de ligger ju i. Personligen börjar jag bli lite trött på at bara servera – det är väldigt sällan man får någonting tillbaka.
Till helgen kommer Boström och Lindome BK i alla fall att servera – både grillat och stortävling.
– Jajamen! Det ska vara solsken och fullt av goa och glada Göteborgare.

Publicerad: 2013-05-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se