Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Säsongens första segrare

Det blev hemmaklubbens eget lag som tog hand om segern i Lindomespelen – säsongens nationella premiärtävling. Stefan Giza, Stefan Holmström och Henrik Hugosson slog stockholmarna från Sibirien i finalen. Och segern verkar ha gett mersmak.

Henrik Hugosson är nöjd efter helgen. Det blåste som vanligt rätt ordentligt över Lindomes luriga banor – men i Hugossons fall var det segerns vindar. Även om han ger största delen av framgången till sina lagkamrater och läggspelet.
– Det var väl ingen som vågade slå oss, förklarar han först segern.
Det verkade i alla fall som om det var flera stycken som försökte. Finalen mot Sibiriens Anders Csapó, Anders Larsson och Albin Plantin vann de med minsta möjliga marginal, 13-12.
– Jo jo, men de vågade ju inte längre än till tolv.
Sedan erkänner Hugosson att de hade det tufft hela vägen. De spelade flera 13-12-matcher och mot landslagsdamerna Hamberg, Köhalmi och Johansson låg de under med 2-9 innan de lyckades vända och vinna med 13-11.
– Vi lade väldigt bra och det var det vi vann på. Skyttet var väl lite sisådär…

Tror på fler slutspelsstrider
Att det i övrigt var så många nya trippelkonstellationer medan Giza, Holmström och Hugosson spelat länge och mycket tillsammans kan också ha haft betydelse för helgens framgång.
En sådan start på säsongen bådar naturligtvis gott. Samtidigt är det lika självklart att det inte nödvändigtvis är inledningen på ett segertåg. Nästa möjlighet till framgång blir i Skövde om tre veckor, då den nya Nordic Petanque Fight spelas.
– Om det blir detta läggspelet i fortsättningen också och jag börjar pricka lite till kommer vi alla fall att vara inblandade i guldstriderna, säger Hugosson.

"För dålig för landslaget" – trots att han var bäst
Han och hans lagkamrater har sagt att de ska satsa lite mer i år än förra året, som inte var framgångsrikt. Men någon landslagssatsning blir det inte.
– Nej, det är ingen av oss som har blivit tillfrågade eller så.
Och själv tycker Hugosson inte att han platsar i något landslag för närvarande.
– Jag tycker att jag är för dålig. Man måste själv känna att man tror på det och att man har formen som krävs.
Men han utesluter inte en comeback i landslagssammanhang framöver.
– Det är ju några år med barn då det blir lite svårt att hitta tiden som krävs. Man får ju vara borta i princip tre helger i månaden, plus träning. Det är svårt med små barn i familjen. Men jag tror säkert att jag kan träna mig i form igen, när det finns tid och motivation.

Publicerad: 2013-05-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se