Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Yngsta landslagsspelarna mot NM

Bland de åtta juniorer som nästa helg åker till Danmark för att spela NM finns en som inte är mer än elva år gammal – Rasmus Gustavsson Engdahl. Det är överhuvudtaget gott om spelare från Sörbyängen, men med i laguppställningen finns också BK Kärnans Adib Aboelkoll.

Det blir ungt i årets juniorlag till NM.
– Juniorer är ganska unga, generellt…, kommenterar förbundskapten Henri von Eggers Patron.
Och det har han förstås rätt i. Men att en elvaåring tar plats i landslaget hör ändå till ovanligheterna.
– Det finns inte så många aktiva juniorer längre, tyvärr, och jag tänker att det är lika bra att ge en ung spelare, som kan bli landslagsmaterial framöver, smak för det här redan tidigt, säger Henri.

Få som tränar tillräckligt
Han har tidigare talat om att det egentligen bara finns tre juniorspelare som satsar ordentligt – Ivar Liljegren, Cajsa Qvarnström och William Silfverberg. Och även om han ser att det finns gott om talangfulla spelare – inte minst tjejer – i de yngre åldrarna, som ställer upp på SM och juniorläger, tränar de i dagsläget inte tillräckligt för att aspirera på några landslagsplatser.
Den satsande trion följer också med till NM – i ett och samma lag – där de får sällskap av Adib Aboelkoll.
– Han gjorde bra ifrån sig nu vid Lindomespelen, där han tog sig till kvartsfinal, och även vid Lukas minne. Han har väldigt mycket boll i sig och en väldigt hög potential. Nu har han börjat träna varje vecka igen och jag vill se hur han funkar ihop med de andra. Det är synd att han blir sjutton i år…

”Ska bara vinna”
Målsättningen för NM är klar och tydlig.
– NM ska ju Sverige vinna. Så är det bara. Det är egentligen bara herrarna i seniorlandslaget som har riktigt tuff konkurrens, från Danmark framför allt, säger juniorernas förbundskapten.
Nästa helg är det dags – då kommer två herrlag, två damlag och två juniorlag från vart och ett av de fyra nordiska länderna att mötas i Grenå.

Juniorlag 1: Ivar Liljegren, Cajsa Qvarnström, William Silfverberg, Adib Aboelkoll
Juniorlag 2: Isac Gerdvall, Carl Nordström, Paul Johansson, Rasmus Gustavsson Engdahl 

Publicerad: 2013-05-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se