Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lyckad blandning i Halmstad

I helgen avgjordes HP Cup för 30:e gången. Årets tävling blev en succé och över 200 spelare kom till start under helgen. Hemmaklubbens Wiede, Silfverberg och Skagerlund vann trippeltävlingen efter att ha besegrat helgens bästa spelare.

Lördagens öppna trippel vanns av hemmaklubbens Thomas Wiede, William Silfverberg och Johan Skagerlund som i finalen slog Anders Csapo, Rickard Nilsson och Niklas Carlén inför after-boulande åskådare. V65-dubbeln vanns av Britt Ahlqvist och Leif Lundqvist från Knuff, tätt före Barbro Dahl och Klas Pettersson från Le Petit Knäred.

Specialpris till helgens bästa spelare
Under helgen fanns också ett specialpris på 2 000 kronor till helgens bästa spelare, där poäng samlades i den öppna dubbeln och trippeln samt i skytte- och läggtävlingen. Lördagens skyttetävling vanns av William Silfverberg som i finalen slog Rickard Nilsson och inför söndagens spel trodde man att det var mellan dessa båda som kampen om titeln bästa spelare skulle stå.
Men då båda slutade oplacerade i läggtävlingen, som vanns av Jimmie Olsen, öppnade det upp för fler spelare att ta hem det åtråvärda priset. När söndagen närmade sig slutet så visade det sig att Rickard Nilsson skulle vinna priset om han vann den öppna dubbeln, annars skulle Johan Skagerlund ta hem segern i kraft av vinst i trippeln, semifinal i dubbeln och en andraplats i läggtävlingen.
Rickard höll nerverna i styr då han tillsammans med Anders Csapó ganska enkelt tog hem finalen i den öppna dubbeln där de mötte Knäreds Bo-Göran ”Bojje” Stahre och Rickard Klang.

Veteranerna hävdade sig väl i öppen klass
I den öppna dubbeln gjordes ett försök i syfte att blanda åldrarna - alla veteraner spelade för halva priset. Försöket blev lyckat och i det 35 lag starka startfältet var åldersspannet från 16 till 80 år!
Var veteranerna chanslösa? Nejdå, man tog både en finalplats i A-slutspelet genom Rickard Klang och två kvartsfinalplatser genom Mats Petersson från Varberg och Lars Finné från Halmstad. I B-finalen var tre av fyra spelare veteraner och de slog ut många öppna spelare på vägen. Så försöket att blanda åldrarna i öppen klass blev mycket lyckat!

Publicerad: 2013-05-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se