Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Blandad kompott i NM

Det svenska spelet såg lite svajigt ut under NM:s första dag. Juniorerna är klara för semifinaler, U23-herrarna kan inte gå vidare men resterande svenska lag har chansen inför sista gruppspelsronden.

Det blev en sådan där dag då det gick åt kopiösa mängder vatten och då många nunor antog en rosaröd nyans. Det var lätt att trivas i sommarvärmen vid de nyanlagda banorna utanför hotellet i Grenå.
Med spelet hade man kunnat trivas bättre. De svenska juniorerna är det svårt att klaga på – de spelar i en klass ovanför resterande länders – men i övrigt kunde det sett bättre ut.

Framför allt damerna hade svårigheter att få till det. Daniel Gillan, som är assisterande coach och har följt de seniora damerna, sammanfattade dagen med ordet ”frustration”. Över att veta att spelarna kan så mycket bättre men att inte veta hur de ska hitta det spelet.
Mycket är nytt – just den här kvartetten har aldrig spelat tillsammans förut, både Gillan och Albin Plantin är nya som coacher och dessutom följde Susann Preuss – den idrottspsykologiska rådgivaren – damerna hela gårdagen. Hon hade under kvällen samtal med spelarna – både individuellt och i grupp.
Egentligen råder ingen tvekan om att det bör vara de svenska damerna som möter de hittills obesegrade danska i finalen. Men det krävs att svenskarna höjer nivån på sitt spel om det ska bli verklighet. De avslutade den första NM-dagen mycket bättre än de inledde den och kan vara på rätt väg. Dessutom såg de hela tiden – också i motgång – ut att trivas och ha roligt.

Herrarna har också haft lite problem och spelkvaliteten varierade under dag ett. Stundtals bytte de positioner och kämpade väldigt för att hålla jämna steg också med ett landslag som Norges.
Coachande Hasse Silverberg verkade visserligen tycka att det kan vara nyttig träning för dem att behöva kämpa tillsammans och testa både varandra och sig själva i motgång.
De båda danska lagen är utan tvekan de främsta konkurrenterna. Därför känns det tråkigt att de svenska U23-spelarna inte längre har någon chans att ta sig till semifinal – trots att de spelade riktigt bra mot just de danska lagen och var nära att vinna båda de matcherna.


En omgång återstår innan det är dags för semifinaler. (Juniorerna spelar en omgång mindre och är redan klara för semifinaler.) Följ liverapporteringen via Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-05-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se