Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nordiska mästare till VM

De nordiska juniormästarna Cajsa Qvarnström, Ivar Liljegren och William Silfverberg åker till Frankrike i augusti för att där representera Sverige i VM. Det meddelar förbundskapten Henri von Eggers Patron efter avslutat NM.

De krossade Danmark i NM-finalen. Senare i år får de chansen att visa betydligt fler länder vad de kan. I månadsskiftet augusti/september spelas VM för juniorer i Montauban, Frankrike. Då kommer Ivar Liljegren, Cajsa Qvarnström och William Silfverberg att finnas på plats för att ge Sverige bästa möjliga placering.

Juniorlandslagets förbundskapten bestämde sig under NM-helgen i Danmark för att tre fjärdedelar av guldlaget ska bli det svenska också i VM.
– William är självskriven. Under NM visade han att han är vår bästa junior också i landslagssammanhang. Han är stabilare på skotten än tidigare och har utvecklat läggspelet mycket, säger Henri.
– Ivar är Sveriges nästa unga talang. Han har gått från klarhet till klarhet de sista åren, har ett bra skott och är taktiskt mycket duktig.
– Att Cajsa har gått fram rejält de sista två åren är det nog få som har missat, eftersom hon redan är med och nosar på damerna och U23-landslaget. Hon har också ett bra skott och lägger lika bra.

Någon fjärde spelare har Henri än så länge inte tagit ut. Ingen mer har stuckit ut på samma sätt som de nämnda tre, menar han.
– Är det någon som har några funderingar kring det går det bra att kontakta mig, hälsar han. 

Publicerad: 2013-05-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se