Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nya veteraner i landslagskvalet

Landslagskvalet för veteraner avgörs i helgen på Öland. Startfältet ser starkt ut. Men rymmer också lag som är okända för veteranlandslagets coach Anders Tapper.

I årets landslagskval står två platser i NM på spel. Eftersom NM är öppet för alla – i år för sista gången – är priset inte lika åtråvärt som i fjol, då en EM-plats fanns i prispotten. Ändå är det ett mycket starkt startfält som i helgen kommer att samlas i Färjestaden för att se vilka två trippellag som får dra på sig landslagströjorna vid NM.

Saknade spelare
– Men det var också många av förhandsfavoriterna som åkte ut. Fagersjölagen, till exempel, försvann väldigt snabbt, säger veteranlandslagsansvarige Anders Tapper.
Fagersjö får nu nöja sig med Adalbert ”Klammer” Kamerer som representant. Han spelar tillsammans med två Boulesjeviker. Och Boulesjevikernas finallag från förra året ställde över huvud taget inte upp i år.

Många nyblivna veteraner
Fjolårstvåorna – ett annat Stockholmsgäng – Maria BK:s Bäckström/Engman/Löwbeer är däremot med igen och hör till de lag Tapper nämner som favoriter.
– Sedan är det en del av årets lag jag inte riktigt har koll på, erkänner Tapper.
Det kan bero på att flera spelare är helt nyblivna veteraner. I båda Göteborgslagen, till exempel, finns sådana. Hällesåkers Bosse Haraldsson och Skatås Hannu Kolehmainen. De båda stockholmarna Dennis Duvenfelt och Lars Ekroth, som spelar tillsammans med klubbkamraten Bertil Adlivankin, hör också till dem.
Norrifrån kommer fler. Bodens båda Lindgren, Mats och Rolf, som spelar med Luleås Rune Åström, och Nordboulens Staffan Karp.

Oviss utgång
Att så pass många just nått veteranåldern skulle kunna tala för att spelkvaliteten ökar.
– Det är ju bra om det är så – att spelet blir bättre och bättre. Det vore bra för landslaget, konstaterar Tapper.
Det direktkvalificerade vinnarlaget från i fjol – Coccinelles Clas och Carina Janson med Simon Cohen – borde förstås också kunna blanda sig i slutsegern.
– Jag vet inte hur de ser ut just nu. De har inte varit så bra hittills i år och Simon har jag inte sett på länge, säger Tapper.
Som själv, som vanligt, finns med i startfältet med klubbkamraterna Leif Ljungsryd och Palle Olsen.
– Och vi har som vanligt sagt att vi ska vinna. Vi är i rätt bra form faktiskt. Men det hela känns ovisst den här gången, tycker jag.

Årets NM spelas den 3-4 augusti i Middelfart. Helgens kval dit följer man på våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-05-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se