Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Starka karaktärer till Spanien

Fyra svenska landslagsspelare kommer att fira midsommar i Madrid. Förbundskapten Niklas Marklund åker då dit tillsammans med två dubbellag – Kenneth Köhalmi och Ali Abdi Aden i det ena, Kristian Eklund och Jesper Skult i det andra.

Tävlingen är en inbjudningstävling för 64 lag. Bland dessa finns sådana ifrån Nordafrika, Belgien och Frankrike. Det spanska landslaget finns förstås också på plats liksom en hel del andra inhemska lag. Att Sverige också är inbjudna beror på en dialog som förre sportchefen Anders Larsson hade med det spanska förbundet.
– Det var ett väldigt bra initiativ av Anders. Vi är inte så bortskämda med att möta spanska lag och där finns många skickliga sådana. Det blir spännande, säger Niklas Marklund.

Två tuppar
Som alltså återigen har tagit ut Kenneth Köhalmi och Ali Abdi Aden, men nu kompletterar med två spelare som är nya i sammanhanget – Kristian Eklund och Jesper Skult.
– Jag tänker att Kristian ska lägga i det laget och Kenneth i det andra. Vi behöver spelare som behärskar både läggspel och inte minst skytte om vi ska kunna åka till mästerskap och göra någon skillnad, säger Niklas och fortsätter:
– Kristian och Jesper har hyfsat lika spelstilar när det kommer till taktik och sådär. De är två tuppar med stark karaktär på banan.
Båda tupparna blev enligt förbundskaptenen mycket glada över beskedet.
– De vet ju att det står en EM-plats på spel och att det gäller att visa att man står pall mot internationellt motstånd. Båda har visat att de satsar och har ambitioner och de är värda att få ta det här steget.

Publicerad: 2013-05-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se