Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Stockholms veteraner glänste i landslagskvalet

Det blev en kraftig Stockholmsdominans i årets upplaga av landslagskvalet. Av de fyra veteranlag som tog sig till det avgörande poolspelet på söndagen kom hela tre ifrån Stockholm. Däribland vinnarna – Bouleros Bertil Adlivankin, Dennis Duvenfelt och Boos Lars Ekroth.

I den sista och avgörande matchen mötte vinnartrippeln från Boulero/Boo ett annat Stockholmsgäng – Maria BK:s Leif Bäckström, Håkan Engman och Åke Löwbeer. Mariaspelarna säkrade sedermera andraplatsen genom att besegra Lejonkulans Ulf Bolve, Göran Gustavsson och Kenneth Johansson.
Att Linköpingslaget fanns med i slutskedet överraskade veteranlandslagets ansvarige Anders Tapper.
– Men de gjorde det bra – så det är inget att säga om det. Det gjorde alla de fyra finallagen – och Boulero gjorde det ju väldigt bra.

Flera bra lag
Anders Tappers eget lag gick obesegrat genom lördagens spel, men stod inte att känna igen på söndagen.
– Det var en ren kollaps, säger Tapper själv.
Som trots att vädret var bedrövligt under lördagen, då det regnade oavbrutet, lovordar arrangemanget.
– Och banorna tålde regnet rätt bra.
Dessutom är veterankaptenen mycket nöjd med spelkvaliteten.
– Alla de fyra lag som gick vidare på söndagen var helt klart värda det. Men det kunde ha varit fyra andra – så jämnt var det. Och det är roligt att det är så många bra lag nu. Jag tror dessutom att det blir fler. Redan nästa år, då vi slåss om en EM-plats igen.

Sista öppna NM
Den här gången var det representation på NM som fanns i prispotten. De båda högst placerade Stockholmslagen blir Sveriges officiella landslag vid årets NM som spelas i Middelfart, Danmark, den 3-4 augusti.
Troligtvis kommer flera av de övriga svenska finalisterna dit för att tävla, eftersom det – som vi tidigare rapporterat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – i år är sista gången veteranernas NM är öppet för alla som vill vara med.
Anders Tappers lag kommer i alla fall att finnas på plats. Men han har fullt förtroende för de svenska representanterna.
– De båda svenska lagen bör sluta som etta och tvåa bland de nordiska landslagen, säger han.

Publicerad: 2013-06-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se