Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Inför Elitserien

I helgen inleds årets allsvenska seriespel. Förra årets segrare, Halmstad Petank, har förstärkt och är storfavoriter.

Halmstad Petank vann elitserien i fjol. Inför årets säsong har de fått flera nya spelare av högsta klass till klubben och därmed ökat favorittrycket.
- Ja, snacket går ju så i alla fall, säger lagets coach, Jimmie Olsen – också han ny, i den rollen, för i år.
- Men det är många bra lag och vi är ett av dem.
Jimmie berättar att allting känns bra inför seriepremiären och att laget är revanschsuget efter finalförlusten i Svenska Cupen.
Det var Coccinelle PC, Malmö, som kammade hem cupsegern. Laget är en av utmanarna också i serien. Men Olsen verkar se Helsingborgsklubben Kärnan som största hotet.
- Gamla rävar som de i Knäred är också svårslagna och snåla. Jag tror att det kommer bli en jämn serie i år. Sitting Boule är också tuffa om alla de bästa kommer.

 

Nu kommer Sitting Boule inte med sina på pappret bästa lirare till första sammandraget.
- Vi kommer med ett lite svagare manskap. Men vi som åker kommer att kämpa i alla fall, säger Martin Forss, som intygar att avsikten är att hålla sig kvar i elitserien.
Niklas Marklund, Maths Lind, Robert Beijmo, Kjell Pettersson uteblir alla i den första omgången. Men Ali Abdi Aden kommer, liksom Jerker Malmsten och nyförvärvet Daniel Gillan.
Det är alltså möjligt att Stockholmarna kommer med en starkare och starkare trupp till resterande möten.
- Så skulle det kunna bli, ja, säger Forss.

 

Stockholm är det distrikt som har flest lag i elitserien. Ett lag som man nog bör se upp för är Boulero, med segrare från landslagskvalet i truppen. Boulesjevikerna kunde inte konkurrera om några pallplatser i fjol och varken de eller Boo SK framstår som medaljkandidatera i år heller. Forna mästarna Sibirien CP får inte heller med sig alla sina högst rankade spelare till första sammandraget.

- Men vi som åker vill naturligtvis vinna, säger Albin Plantin som kommer tillsammans med bland andra makarna Csapo och Kenneth Öttenius.

 

Coccinelles landslagsspelare och lagledare, Joachim Andersson, ska snart lägga sig på operationsbordet och lär inte spela själv under det första sammandraget.
- Behövs det får jag kanske göra det, men antagligen inte.
Coccinelle vann elitserien för två år sen, då de för första gången spelade i högsta divisionen. I fjol kom de trea. Men Joachim berättar att målet egentligen aldrig varit att vinna.

- Och när vi gjorde det hade vi inte det bästa laget på pappret. Nu har vi egentligen exakt samma spelarmaterial som förra året och borde kanske ha en högre målsättning - medalj borde vi ju kunna klara av.

Även Joachim Andersson ser Halmstad som favoriter, även om han inte är jätteimponerad av det han hittills sett klubbens spelare prestera i år.

- Men de har en bred trupp och lätt att byta in bra spelare när någon fallerar - så ser det inte ut i många föreningar nuförtiden. Kärnan har också en hyfsat bred och stark trupp, men det är så sällan alla därifrån kommer.

 

Förra året blev Coccinelle slagna av Lindome BK, som tog hand om silvret. Sedan dess har klubben förlorat några av sina spelare.

- Så som klubbverksamheten är uppbyggd i Sverige går det lite i vågor. Några slutar spela men andra byter klubb för att spela med andra. Vi jagar inte folk på det sättet, men är det någon som vill komma till oss är de välkomna, säger Henrik Hugosson.

Om spelartappet innebär ett sämre utgångsläge i år är för tidigt att säga, menar han.

- Än så länge ligger vi ju lika bra till som alla andra.

I årets första sammandrag har Lindome hemmaplan.

- Jag vet inte om det är någon fördel - det är ju roligare att åka bort... Men det är alltid skönt med ett blåsigt seriespel i Lindome. Vi kan alltid hoppas att det kommer lite regn och lättar upp stämningen också, säger han och hälsar sina konkurrenter välkomna.

Publicerad: 2013-06-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se