Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Strandcupen slår rekord på nytt

Sveriges, vid sidan av SM, största tävling slår rekord igen. I den internationella trippeln samlar Varbergs Strandcup 258 spelare. I andra klasser har segrare redan korats.

När jag når Strandcupens flitige och upptagne tävlingsgeneral, Mats Petersson, på fredagskvällen har det just börjat regna över boulebanorna i Stenbrottet. Men Mats är ändå på gott humör. Av förståeliga skäl. Varbergs Strandcup slår rekord igen.

Seger för Quatre Boules
68 lag – 204 spelare – deltog i den nationella V55-trippeln. Vann gjorde landslagskaptenen själv, Anders Tapper, tillsammans med sina klubbkamrater i Malmöföreningen Quatre Boules, Leif Ljungsryd och Palle Olsen. I finalen slog de Lars-Gunnar Krantz, Kjell Petersen och Östen Rydell, Kronängs IF med 13-3.

Rekordmånga deltagare – igen
I Strandcupens huvudnummer – den internationella trippeltävlingen i öppen klass – kommer hela 86 lag till start. Det innebär att det gamla rekordet för den slås med tre spelare.
– Det är fantastiskt. Jag undrar när det ska vända, säger Mats, som egentligen vill utveckla tävlingen – för att undvika den vändningen. Men än så länge finns alltså inga tecken på att det skulle vara alldeles nödvändigt.
Tävlingen spelas till och med semifinalerna under lördagen medan finalen kommer att spelas på söndagen, under en paus i dubbeltävlingen, cirka klockan halv ett.

Toppspelare
I startfältet finns fjolårets segrare – fast i olika lag. Kenneth Köhalmi spelar med sina nya klubbkamrater Patrik Andersson och Jimmy Löf, Pablo Patron med Ansaree Chaimon och Mikael Trechera och Ali Abdi Aden med Kristian Eklund och Jonas Jacobsen.
Övriga Sverigeeliten finns också på plats, så det finns gott om utmanare. Dessutom några utländska gäster från Finland, Holland och Tyskland.

Västgötaväder
Som vanligt värmer en del av trippelspelarna upp med en mixdubbeltävling på fredagskvällen. Och när jag talar med Mats på nytt, kring midnatt, är den avgjord. Kristian Eklund och Lotta Larsson slog Elwi Carlsson och Henrik Hugosson i finalen.
– Det är konstigt. Det var precis 64 lag i år igen. Det har det varit flera år i rad nu och det kan ju inte bli bättre, säger Mats.
Som är rätt trött vid det här laget. (Arrangemanget inleddes som vanligt med företagscup redan på onsdagen och dubbeltävling, V60, på torsdagen.)
– Ja, fy fan. Det är jävligt jobbigt. Fast det är klart att det är ju jävligt roligt också – det går inte att komma ifrån.
Det där regnet som började falla under vårt första samtal höll i sig.
– Vi har haft en fantastisk tur med vädret – men idag blev det en ren västgötaklimax i semi och final.


Regnet föll över B-finalen där Anna Kylstad och Tommy Gustafsson, Gothenburg Boule Bangers, slog sina klubbkamrater. Foto: Ulf Stenberg.

Svårspelade banor
Enligt väderprognosen ska vädret bli bättre först framåt lördagskvällen.
– Banorna är så svårspelade så det är inte klokt. Efter regn på onsdagen och med alla som gått på dem i solsken under torsdagen är de som ett betonggolv. Men folk verkar tycka att det är kul att spela på dem.
Även under söndagen blir det rekordmånga tävlande. Och därmed rekordstor publik till trippelfinalen.
– Så många som 40 damdubblar har vi aldrig haft förut.
Men det är det i år. Plus 96 i den öppna klassen.
– Det är ju ganska fantastiskt egentligen, säger Mats.
Man kan inte annat än hålla med.


Publicerad: 2013-06-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se