Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad vinner i Varberg

För tredje året i rad vinner Kenneth Köhalmi Varbergs Strandcup. Den här gången tillsammans med klubbkamraterna i Halmstad Petank, Patrik Andersson och Jimmy Löf.

Finalen mellan Kristian Eklund, Jonas Jacobsen (BK Kärnan) och Ali Abdi Aden (Sitting Boule) i det ena laget och Patrik Andersson, Kenneth Köhalmi och Jimmy Löf (Halmstad Petank) i det andra blev aldrig spännande. Redan från början tog Halmstad kommandot och hade de dessutom lyckats ta de extra poäng de hade möjlighet att ta skulle matchen varit slut efter bara tre-fyra rundor. Nu blev det ytterligare några.

Kenneth Köhalmi visade hur riktigt bra boule ska spelas, hans lagkamrater spelade också bra även om deras kulor inte var fullt lika bländande. Det ska också sägas att det var svårskjutet på de onödigt väl regnbevattnade banorna och att många av Jimmy Löfs skottmissar hade blivit träffar på ett annat underlag. I motståndarlaget spelade Jacobsen och Aden godkänd boule, men långt ifrån sin fulla kapacitet, medan Eklund inte alls hittade spelet.

Strandcupen som i vanliga fall brukar bjuda på ett fantastiskt bouleväder misslyckades på den punkten i år. Annars finns, som vanligt, inte mycket att anmärka på.

Inte ens tävlingsgeneralen Mats Petersson, som varit med under hela Strandcupens trettioåriga historia, kan minnas att någon tidigare har lyckats med att vinna den tre år i rad. Kenneth har nu gjort det med olika medspelare varje gång. Att dessutom göra det de tre senaste åren – då deltagarantalet ständigt nått nya rekordnivåer – är naturligtvis en bragd utöver det vanliga.
Och den stora frågan nu är förstås vilka han tänker spela med nästa år?
- Inte en susning, skrattar han, jag kanske lägger ut en fråga på Facebook.

Publicerad: 2013-06-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se